foto

Martina Hill

  • nar. 14.7.1974 (46 let)
    Berlín, Německo

Biografie

Martina Hill se narodila 14. červenece 1974 v Berlíně, v Německu. Herectví vystudovala v Divadelním studiu v Berlíně. Zde hrála v několika představeních. Je také moderátorka, od roku 1998 moderuje v rádiích, za všechny Radio Eins a Radio Hundert. Také natáčí televizní reklamy například reklamu na sýr Leerdammer.

V televizních pořadech vystupuje od roku 2003. V německém akčním kriminálním seriálu KOBRA 11 hrála od roku 2005 do roku 2006 sekretářku Petru Schubertovou. V seriálu hrála od třetí epizody 10. série Záblesk do pilotního dílu 11. série Na život a na smrt, kde Petra po smrti svého přítele vrchního komisaře Toma Kranicha (René Steinke) odchází.

V komediálním seriálu SWITCH RELOADED, který vysílá televize ProSieben, paroduje od roku 2007 známé osobnosti. Parodovala například topmodelku Heidi Klum, německou kancléřku Angelu Merkelovou, zpěváka a skladatele Billa Kaulitze, modelku Danielu Katzenberger, zpěvačku Lenu Meyer-Landrut, redaktorku a moderátorku Anju Kohl, televizní moderátoku, spisovatelku a herečku Sonyu Kraus, moderátorku Gundulu Gause, televizní moderátoku Katju Burkard a mnoho dalších. Od roku 2009 vystupuje v heute-show. Od roku 2009 haje také v seriálu KNALLERFRAUEN, kde k sedmi epizodám napsala sénář. Hraje také v divadle a dabuje. Získala mnoho ocenění.

Měří 176 cm. Dnes žije v Kolíně nad Rýnem.

Anonymka1

Herecká filmografie

Filmy

2016 Schubert in Love
2011 Resturlaub
2010 C.I.S. - Chaoten im Sondereinsatz (TV film)
Utajená láska (TV film)
2008 Putzfrau Undercover (TV film)
Záhadná vražda (TV film)
2007 29 a ještě panna (TV film)
2006 Kunstfehler (TV film)
2005 Mädchen über Bord (TV film)
2003 Schwer verknallt (TV film)

TV seriály

2015 Knallerfrauen (TV seriál)
Es lebe die Gleichberechtigung! (S04E08)
Voller Einsatz (S04E07)
Durchgeknallt (S04E06)
další epizody (8)
2014 Knallerfrauen (TV seriál)
Einen Moment bitte! (S03E08)
Trick 17 (S03E07)
Verzwickte Situationen (S03E06)
další epizody (8)
2012 Knallerfrauen (TV seriál)
Weibliche Herangehensweise (S02E08)
Memory, Sushi und Tennis (S02E07)
Twisten, T-Papier und tanken (S02E06)
další epizody (16)
2007 Switch reloaded (TV seriál)
Tlusťoch (TV seriál)
Rozdělené cesty (S02E07)
SOKO Wismar (TV seriál)
Linke Gerade (S05E02)
Kobra 11 (TV seriál)
Na život a na smrt (S11E01)
2006 Das Beste aus meinem Leben (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Přátelství (S10E16)
Lauřino rozhodnutí (S10E15)
Drsná podmínka (S10E14)
další epizody (14)
2004 Charlotte Link (TV seriál)
Der Vater meines Sohnes (E04)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2018 Die Martina Hill Show (TV pořad) - mod.
2012 Elmo: Wort des Tages (TV pořad)
2009 heute-show (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)