Reklama

Reklama

Tereza Režnarová

Tereza Režnarová

nar. 17.08.1990 (33 let)

Biografie

Tereza Režnarová se filmovému a televiznímu průmyslu začala věnovat již na konci základní školy, kdy se poprvé objevila v reklamě. Velmi krátce na to dostala možnost si zahrát ve filmu Zdeňka Zelenky, Kanadská noc, kde si střihla malou roli spolužačky hlavních představitelů. I přesto, že herectví nešla studovat, aktivně se mu od té doby věnovala nejen jako herečka, ale i jako doublérka. V roce 2010 se stala doublérkou oscarové herečce Alicii Vikander v dánském filmu Královská aféra nebo o pár let později, v roce 2017, pak neméně známé, taktéž oscarové herečce, Keiře Knightley.

V roce 2014 získala roli v úspěšném seriálu České televize, Případy 1. oddělení, kde se objevila po boku herců jako Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Filip Blažek a další. Poté následovaly další epizodní role v seriálech jako Svatby v Benátkách, či Kapitán Exner. Zahrála si také v německém seriálu Klinika Charité, kde ztvárnila vedoucí laboratoře Západního Berlína.

Tereza vystudovala literární gymnasium Josefa Škvoreckého a poté pokračovala na vysokou školu, kterou ukončila magisterským titulem v oboru International Relations and European Studies na Metropolitní univerzitě Praha. Žila a studovala v Dánsku ve městě Aarhus a v Německu v Brémách. Díky těmto zkušenostem mluví plynule anglicky a německy. 

Kromě hraní má Tereza také hudební talent. Od svých 7 let hraje na klavír a do svých 15 let působila jako akademický model na HAMU v Praze.

Tereza Režnarová

Herečka

Reklama

Reklama