foto

Fran Drescher

  • nar. 30.9.1957 (60 let)
    Flushing, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Fran Joy Drescher je americká filmová a televizní herečka a komička. Narodila se 30. září 1957 ve Flushingu, v Queens, v New Yorku. Je známá pro svůj „nosový“ hlas, smích a Newyorský akcent. Narodila se do židovské rodiny východoevropského původu. Vyrůstala v Queens se svými rodiči Sylvií a Mortym Drescherovými a jako studentka byla ve škole velmi populární. Navštěvovala Hillcrest High School, kde potkala svého budoucího manžela, Petera Marca Jacobsona. Vzala si ho v roce 1978 jako jednadvacetiletá.

Přelom v její kariéře byla role ve filmu HOREČKA SOBOTNÍ NOCI. S hraním pokračovala v menších, ale zapamatovatelných rolích, dokud nakonec nevytvořila svou vlastní „show“ – CHŮVU K POHLEDÁNÍ. „Chůva“ byla na CBS vysílána v letech 1993 – 1999 a Fran do ní promítala své životní zkušenosti. Okamžitě měla velký úspěch. V tomto sitcomu Fran hrála okouzlující, bláznivou a velmi živou ženu jménem Fran Fine, která se náhodou stala chůvou tří dětí britského producenta působícího na Broadway.

21. čevna 2000 v Los Angeleské nemocnici zjistili, že má Fran rakovinu děložního čípku. Naštěstí to doktoři odhalili v prvním stadiu nemoci, a proto Fran nemusela podstupovat chemoterapii.

V posledních letech se Fran vrátila do televize v menších rolích. Roku 2005 se navrátila i do oblasti sitcomů s LIVING WITH FRAN, kde hrála Fran Reeves – ženu středního věku, matku dvou dětí. Seriál skončil 17. května 2006 po dvou sezónách.

Fran se věnuje i dabingu – dabovala například jednu postavu v SIMPSONOVÝCH, či v PASTI NA ŽRALOKA. Mimo to je Fran velikým fanouškem rockové skupiny Phish, na jejichž koncertech je často viděna.

Míša "Sašenka165" M.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená
2015 Hotel Transylvánie 2
2012 Hotel Transylvánie
2006 Past na žraloka
2005 Ďábelský Santa
2003 Beautiful Girl (TV film)
2000 Kid Quick
Řezník, kněz a prostitutka
1997 Kosmetička a zvíře
1996 Jack
1995 Nanny Christmas Special: Oy to the World, The (TV film)
1994 Kam zmizela hlídka 54?
1993 Without Warning: Terror in the Towers (TV film)
1992 Velký prachy
1990 Cadillac se slevou
1989 It Had to Be You
Jak se dělá televize
Love and Betrayal (TV film)
Velkofilm
Wedding Band
What's Alan Watching? (TV film)
1988 Rock 'n' Roll Mom (TV film)
1984 Hraje skupina Spinal Tap
P.O.P. (TV film)
Rosebud Beach Hotel, The
Young Lust
1983 Doktor Detroit
1981 Ragtime
1980 Gorp
The Hollywood Knights
1978 Cizinec v domě (TV film)
V zajetí rytmu
1977 Horečka sobotní noci

TV seriály

2011 Manžel k pohledání (TV seriál)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl XVII (S18E04)
2005 Living with Fran (TV seriál)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
Good Morning, Miami (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1999 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Finale: Part 2 (S06E22)
The Finale: Part 1 (S06E21)
The Baby Shower (S06E20)
další epizody (12)
1998 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Hanukkah Story (S06E10)
Oh, Say, Can You Ski? (S06E09)
Making Whoopi (S06E08)
další epizody (22)
1997 Chůva k pohledání (TV seriál)
From Flushing with Love (S05E10)
Fair Weather Fran (S05E08)
Mommy and Mai (S05E07)
další epizody (24)
1996 Chůva k pohledání (TV seriál)
Hurricane Fran (S04E11)
The Car Show (S04E10)
Tattoo (S04E09)
další epizody (24)
1995 Chůva k pohledání (TV seriál)
Oy to the World [animated] (S03E14)
An Offer She Can't Refuse (S03E13)
The Kibbutz (S03E12)
další epizody (26)
1994 Chůva k pohledání (TV seriál)
I've Got a Secret (S02E14)
The Strike (S02E13)
Take Back Your Mink (S02E12)
další epizody (27)
1993 Chůva k pohledání (TV seriál)
Personal Business (S01E09)
Christmas Episode (S01E08)
Imaginary Friend (S01E07)
další epizody (9)
1991 Princesses (TV seriál)
1986 Charmed Lives (TV seriál)

Dokumentární

2013 Brave Miss World
2004 Nanny Reunion: A Nosh to Remember, The (TV film)
1999 Intimate Portrait: Fran Drescher (TV film)
Stars of Star Wars: Interviews From the Cast, The
1998 CBS: The First 50 Years (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
Hollywood's Most Powerful Women (TV film)

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 10th Annual TV Land Awards (TV pořad)
Katie (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
The Doctors (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 Influences: From Yesterday to Today (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The View (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1996 'Weird Al' Yankovic: The Videos (hudební videoklip)

Producentská filmografie

TV seriály

1996 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Rosie Show (S04E04)
The Bird's Nest (S04E03)
The Cradle Robbers (S04E02)
další epizody (17)
1995 Chůva k pohledání (TV seriál)
Oy to the World [animated] (S03E14)
An Offer She Can't Refuse (S03E13)
The Kibbutz (S03E12)
další epizody (26)
1994 Chůva k pohledání (TV seriál)
I've Got a Secret (S02E14)
The Strike (S02E13)
Take Back Your Mink (S02E12)
další epizody (27)
1993 Chůva k pohledání (TV seriál)
Personal Business (S01E09)
Christmas Episode (S01E08)
Imaginary Friend (S01E07)
další epizody (9)

Režijní filmografie

TV seriály

1999 Chůva k pohledání (TV seriál)
Maggie's Wedding (S06E19)
1998 Daytrippers (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Call Me Fran (S05E13)

Scenáristická filmografie

TV seriály

1999 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Finale: Part 2 (S06E22)
The Finale: Part 1 (S06E21)
The Baby Shower (S06E20)
další epizody (12)
1998 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Hanukkah Story (S06E10)
Oh, Say, Can You Ski? (S06E09)
Making Whoopi (S06E08)
další epizody (22)
1997 Chůva k pohledání (TV seriál)
From Flushing with Love (S05E10)
Educating Fran (S05E09)
Fair Weather Fran (S05E08)
další epizody (25)
1996 Chůva k pohledání (TV seriál)
Hurricane Fran (S04E11)
The Car Show (S04E10)
Tattoo (S04E09)
další epizody (24)
1995 Chůva k pohledání (TV seriál)
Oy to the World [animated] (S03E14)
An Offer She Can't Refuse (S03E13)
The Kibbutz (S03E12)
další epizody (26)
1994 Chůva k pohledání (TV seriál)
I've Got a Secret (S02E14)
The Strike (S02E13)
Take Back Your Mink (S02E12)
další epizody (27)
1993 Chůva k pohledání (TV seriál)
Personal Business (S01E09)
Christmas Episode (S01E08)
Imaginary Friend (S01E07)
další epizody (9)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(136)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace