foto

Ivan Šlapeta

  • nar. 28.3.1938 (79 let)
    Olomouc, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Kulový blesk (1978)

    - S nápadem upozornit během Knotkovy návštěvy diváky na podobu inženýra Severína (Smoljak) s Albertem Einsteinem přišel kameraman Ivan Šlapeta, který mimo jiné učinkuje jako jeden z nájemníků během nočních manévrů. (cariada)

  • Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969)

    - Jiří Sovák (David Moore) musel zvádzať tiež kaskadérske kúsky, čo si raz vyžiadalo svoju daň. V jednej scéne stál na doskách, aké žeriav dvíhal do výšky. Lenže ten ho zdvihol tak vysoko až dostal závrat a zrútil sa. Po tom čo sa prebral kričal na všetkých „Myslel jsem, že mě zabije", prehlásil kameraman Ivan Šlapeta. (Raccoon.city)

  • Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969)

    - Režisér Oldřich Lipský sa pri kontaktovaní hercov nestretol s veľkým ohlasom. Bol rok 1968 a tomuto svojráznemu námetu  len málokto veril. Petr Čepek, predstaviteľ Einsteina, dokonca svoju rolu najskôr odmietol. Prijal ju až po dohovorení kameramana Ivana Šlapetu, s ktorým boli dlhoroční priatelia. (Raccoon.city)

  • Každý mladý muž (1965)

    - Původním kameramanem filmu měl být Jiří Vojta, který však velkou řadu scén přeexponoval, jelikož byl zvyklý pracovat pouze s barevným Orwo materiálem, zatímco Juráček si přál natáčet film černobíle kvůli zvýšenému pocitu autenticity. Výsledkem tohoto incidentu usedl za kameru Ivan Šlapeta, který panu Vojtovi dělal švenka a který tak získal svojí první příležitost natočit film z pozice kameramana. zdroj: (Zdroj: Rozhovor s Luďkem Nešlehou a Juráčkovy deníky) (sakuL_)

Kameramanská filmografie

Filmy

2001 Uniforma (TV film)
Žabák (TV film)
1998 Pražský duet
1997 Zdivočelá země
1996 Bumerang
1995 Cesta peklem
1994 Špendlík na motýla
1991 Klauni a vlastenci (TV film)
1990 Byli jsme to my?
Nemocný bílý slon
Svědek umírajícího času
Wette, Die (TV film)
1989 Bizon
1987 Golem
1986 Smích se lepí na paty
1985 Muž na drátě
1984 Všichni musí být v pyžamu
1982 Plaché příběhy
1981 Den idiotů
Kaňka do pohádky
Sluníčko na houpačce (TV film)
1980 Kalamita
Trhák
Vrchní, prchni!
1979 Brontosaurus
1978 Kulový blesk
1977 Honza málem králem
Proč nevěřit na zázraky
Stíny horkého léta
1976 Paleta lásky
1975 Pomerančový kluk
1974 Dvacátý devátý
U tří nevěst (TV film)
1973 Jezdec formule risk
Zločin v Modré hvězdě
1972 My, ztracený holky
Půlnoční kolona
1971 Pět mužů a jedno srdce
1970 Dlouhá bílá nit (TV film)
Hlídač
Jsem nebe
1969 Bludiště moci (TV film)
Zabil jsem Einsteina, pánové...
1968 Bylo čtvrt a bude půl
Ohlédnutí
1967 Po francouzsku (TV film)
1966 Hotel pro cizince
1965 Bloudění
Každý mladý muž

TV seriály

2012 Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1998 Tři králové (TV seriál)
Pobožný střelec (E07)
Zrada (E06)
Na dně (E05)
další epizody (7)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1989 Fabrika na oficíry (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)

Dokumentární

2011 Inventura Febia (TV seriál)
1994 Profesor Jiří Syllaba (TV film)
1985 Milos Forman - Das Kuckucksei (TV film)
1984 Marlene

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace