foto

Tamar van den Dop

  • nar. 8.2.1970 (49 let)
    Amsterdam, Noord-Holland, Nizozemsko

Biografie

Tamar van den Dopová (1970, Amsterdam) dokončila v roce 1993 studium na Akademii dramatických umění v Maastrichtu. Hrála v řadě divadelních her, filmů i seriálů: za televizní sérii Zwarte sneeuw (Černý sníh, 1996) získala Cenu Nizozemské filmové a televizní akademie. Díky své roli v dramatu Charakter (Karakter, 1997) se na Berlinale zařadila mezi Shooting Stars. Režisérsky je podepsána pod krátkými filmy Lot (2003) a Miláček (2004) a pod celovečerním romantickým dramatem Blind (Slepý, 2007).

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Herecká filmografie

Filmy

2019 Instinct
2018 Cobain
2014 Supernova
2011 Dagen van Gras
2009 Ruka bezhlavého
2007 Wolfsbergen
2004 Birth of the Western, Holland 1903
2003 Klem in de draaideur
Stop!
Štětcem osudu (TV film)
2002 Babyphoned
Polonaise (TV film)
2000 De omweg
1999 Missing Link
1998 Glinsterend pantser, Het (TV film)
Thuisfront (TV film)
1997 Charakter
Kringen van de tijd
1991 Provincie, De
1989 Jan Rap en z'n maat
1986 Op hoop van zegen

TV seriály

2011 Mixed Up (TV seriál)
2005 Keyzer & de Boer advocaten (TV seriál)
2002 Vloer op, De (TV seriál)
2000 Russen (TV seriál)
1996 Zwarte sneeuw (TV seriál)
1995 Baantjer (TV seriál)
Partizanen, De (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Supernova
2007 Slepý
2004 Miláček
2003 Lot

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Supernova

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky