foto

Václav Kučera

  • nar. 5.7.1951
    Praha, Československo
  • zem. 3.3.2019 (67 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval obor media arts na Minneapolis College of Art and Design v USA. V Minneapolis byl spoluzakladatelem a režisérem divadla SmikSmak a natočil několik experimentálních filmů. Od r. 1990 žije v Praze a spolupracuje s Českou televizí a s nezávislými producenty. Je autorem mnoha dokumentárních filmů ze světa alternativní hudby, divadla a výtvarného umění.

Aerofilms

Režijní filmografie

Filmy

1995 The Residents - Freak Show Live (divadelní záznam)

Dokumentární

2015 Takovej barevnej vocas letící komety
2013 Czech Music on the Road - turné u protinožců očima rockerů (TV film)
Žít změnu
2011 Příběhy slavných (TV seriál)
Solidní kluk (S12E11)
Janinka (S12E10)
2010 Příběhy slavných (TV seriál)
Walda (S11E12)
2009 ČT Live - Petr Skoumal v Divadle v Dlouhé (koncert)
Příběhy slavných (TV seriál)
Ilínek (S10E06)
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Bouše, Bendl, Cvach a další (S09E09)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Moudrý šašek (S08E14)
2006 Příběhy slavných (TV seriál)
Buďte pozdraven, pane Jouda! (S07E06)
2005 Gypsy Celebration 2005 (TV film)
2003 Blázinec v blázinci
2001 Příběhy slavných (TV seriál)
Mejla (S02E20)
Dobrá víla Kalandra (S02E18)
1999 Začátek konce (TV film)
1994 Jaro, peklo, podzim, zima (TV film)
1992 Kdo je kdo (TV seriál)

TV pořady

2004 Kam zmizel ten starý song (TV pořad)
2003 Poprask (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Divokej Bill - Dávno (hudební videoklip)
Divokej Bill - Plakala (hudební videoklip)
1997 Tata Bojs - Jaro (hudební videoklip)
1993 Už jsme doma - Hollywood (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2001 Příběhy slavných (TV seriál)
Mejla (S02E20)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace