foto

Oliver Milburn

  • nar. 25.2.1973 (47 let)
    Dorset, Anglie, Velká Británie

Biografie

Oliver “Oz” Milburn se narodil 25.2. roku 1973 v anglickém Dorsetu. Studoval na Oxfordské Dragon School a posléze na elitní škole Eton College a již tehdy se částečně věnoval herectví v dramatickém spolku. Nicméně žádné oficiální herecké vzdělání nemá, v televizních i filmových rolích si povětšinou vystačil se svým talentem.

Oliver Milburn je nenápadný britský herec, který však má za sebou řadu rolí. Poprvé na sebe upozornil v seriálu FAMILIES, v němž si zahrál také Jude Law. První větší role přišla s filmem LOADED v roce 1994. Tímto kouskem na sebe upoutal pozornost filmových kritiků a další role na sebe nenechaly dlouho čekat, obsazen byl do několika televizních filmů a seriálů, z nichž největší ohlas vyvolaly TESS Z D'URBERVILLŮ či DAVID COPPERFIELD. V roce 2000 si zahrál v thrilleru PARANOIA spolu s Jessicou Albou či Mishou Barton. O rok později Milburn ztvárnil jednu z hlavních rolí po boku Michelle Williams a Anny Friel v nezávislém dramatu S TEBOU A BEZ TEBE, kterýžto zůstává nejzajímavějším počinem v jeho dosavadní kariéře. Za zmínku stojí také role v úspěšné komediální sérii GREEN WING či v publikem neméně pozitivně přijatém hororou PÁD DO TMY.

Na filmové tvorbě se Milburn příležitostně podílí také jako producent. Žije se zpravodajkou Katie Razzall z britského Channel 4 a vychovávají spolu dítě.

em "chim.chim" džej

Herecká filmografie

Filmy

2012 Ginger a Rosa
2011 Bouřlivé výšiny
2010 Kid
2006 Lekce řízení
2005 Action Man: The Movie
Pád do tmy
2003 Byron (TV film)
2002 Chasm
Toothache
2001 S tebou a bez tebe
2000 Paranoia
1999 Cookie Thief, The
David Copperfield (TV film)
1998 Holiday Romance
Tess z D'Urbervillů (TV film)
1997 Bright Hair (TV film)
1996 Sweet Angel Mine
Zdá se, že... (TV film)
1994 Dobrý král Václav (TV film)
Loaded
Profesor odchází

TV seriály

2020 We Hunt Together (TV seriál)
Episode 2 (E02)
2016 The Royals (TV seriál)
The Serpent That Did Sting Thy Father's Life (S02E10)
And Then It Started Like a Guilty Thing (S02E09)
Be All My Sins Remembered (S02E08)
2015 The Royals (TV seriál)
Taint Not Thy Mind, Nor Let Thy Soul Contrive Against Thy Mother (S02E07)
Doubt Truth to Be a Liar (S02E06)
The Spirit That I Have Seen (S02E05)
další epizody (16)
2013 Zločiny nad Seinou (TV seriál)
Invalides (E03)
2012 Scott and Bailey (TV seriál)
Pipe Dreams (S02E03)
2008 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Život zrozený z ohně (S02E03)
2007 Holby Blue (TV seriál)
2005 Hercule Poirot (TV seriál)
Záhada modrého expresu (S10E01)
2003 The Afternoon Play (TV seriál)
2002 Born and Bred (TV seriál)
Sága rodu Forsytů (TV seriál)
1999 Love in the 21st Century (TV seriál)
1995 Backup (TV seriál)
Choir, The (TV seriál)
1990 Families (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

1999 Ticks

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky