foto

Noel Fielding

  • nar. 21.5.1973 (46 let)
    Westminster, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Populární britský sitcomový herec Noel Fielding se narodil rodičům Dianě a Rayovi 21. května 1973 v Londýně. Kvůli svému výtvarnému talentu vystudoval Croydon Art College, ale už během konce devadesátých let se začal věnovat improvizovanému stand-up herectví a postupně si dokázal vydobýt status jednoho z nejoblíbenějších ve svém oboru. Mezi jeho poznávací znaky patří extravagantní vzhled (zahrnující černé vlasy, světlý make up a bizardně barevnou kombinaci divokých obleků a doplňků) a zvláštní hluboký hlas.

Noelovou nejznámější a nejkultovnější rolí je bezpochyby part Vincenta Noira v surrealistickém britcomu THE MIGHTY BOOSH. Seriál je sledem praštěných scének a podivných výjevů, doplněný autorskou hudbou druhé polovice srdce seriálu – Juliana Barretta. V roli Nabooa Enigmy se také v seriálu objevuje Noelův bratr Michael. Noel se na seriálu rovněž podílí spolu s Barrettem jako autor scénáře a také je zodpovědný za většinu návrhů kulis. Seriál vyhrál cenu pro nováčky na Edinburgh Fringe Festival. S Julianem Barrettem ale nespolupracuje jenom na Booshovi, společně například natočili v roce 2000 krátký film SWEET, kde hrají dvojičku bizardních kamaradů – jeden má halucinace o svojí imaginární sestře a ten druhý se do ní zamiluje. Mimo jiné ale například také Noel spolupracuje s dalším britským komikem Billem Baillym (Manny z BLACK BOOKS) nebo se objevil jako depresivní gotik se slabostí pro Cradle of Filth Richmond v britcomu IT CROWD.

Mimo herectví se také stále věnuje malování – v roce 2008 se dočkal první výstavy s názvem „Psychedelic Dreams of the Jelly Fox“, z čehož jde dost dobře poznat, že i v umění zůstává věrný svému mysterióznímu stylingu. Pracoval i jako DJ v londýnském klubu The Barfly. Nikdy nebyl pokřtěn, takže nemá prostřední jméno, a také je dle svých vlastních slov „striktní ateista“. V současnosti žije ve vztahu s dlouhodobou přítelkyní Dee Plume, která hraje v londýnské kapele Robots in Disguise.

Dagmar "Morien" Pokorná

Herecká filmografie

Filmy

2019 LEGO® příběh 2
2016 Brakes
The Big Fat Quiz of Everything (TV film)
The Entire Universe (TV film)
2015 Aaaaaaaah!
An Evening with Noel Fielding: Live (TV film)
Set the Thames on Fire
2013 Ajťáci: Přichází internet (TV film)
2012 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2011 Darebák David: Film
2010 Come on Eileen
2009 Bunny a býk
Mighty Boosh Live: Future Sailors Tour, The
2007 Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel Show (TV film) - a.z.
2006 Mighty Boosh Live, The
2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)
2002 Brain Candy (TV film)
Surrealissimo: The Trial of Salvador Dali (TV film)
2001 Sweet
1999 Plunkett & Macleane

TV seriály

2019 Navždycky dvanáctiletá (TV seriál)
2018 Rozčarování (TV seriál)
Rychleji, princezno, jednu hlavu za druhou! (S01E05)
Temná princezna (S01E03)
Hádají se princezna, elf a démon (S01E01)
2016 The Big Fat Quiz of Everything (TV seriál)
Trailer Park Boys: Out of the Park (TV seriál)
2013 Doll & Em (TV seriál)
2012 Noel Fielding's Luxury Comedy (TV seriál)
The Last Leg (TV seriál)
2010 Jak nežít svůj život (TV seriál)
Donova nová práce (S03E01)
Ajťáci (TV seriál)
Reynholmová vs. Reynholm (S04E06)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
2007 Ajťáci (TV seriál)
Večírek (S02E04)
Návrat zlatého dítěte (S02E02)
Sraz spolupracovníků (S02E01)
Mighty Boosh (TV seriál)
Tréma (S03E06)
Párty (S03E05)
Podivuhodný příběh lišáka Smažky (S03E04)
další epizody (6)
2006 Ajťáci (TV seriál)
Přijíždí teta Irma (S01E06)
Červené dveře (S01E04)
2005 Mighty Boosh (TV seriál)
Noční můra o Mléčném Joeovi (S02E06)
Legenda o Starém Greggovi (S02E05)
Pramen mládí (S02E04)
další epizody (6)
2004 Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (TV seriál)
Primát Sova (E04)
Mighty Boosh (TV seriál)
Stopař (S01E08)
Elektro (S01E07)
Charlie (S01E06)
další epizody (8)
Nathan Barley (TV seriál)
1998 Unnatural Acts (TV seriál)
1994 Room 101 (TV seriál)

Dokumentární

2019 A Brush with Comedy
2015 Travel Man: 48 Hours in... (TV seriál)
2011 Catherine Tate: Laughing at the Noughties (TV film)
Dynamo: Neuvěřitelný kouzelník (TV seriál)
2009 Journey of the Childmen: The Mighty Boosh on Tour
2008 Mighty Boosh: Cesta časoprostorem (TV film)

Hudební videoklipy

2002 Mint Royale - Blue Song (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 An Evening with Noel Fielding: Live (TV film)

TV seriály

2007 Mighty Boosh (TV seriál)
Tréma (S03E06)
Párty (S03E05)
Podivuhodný příběh lišáka Smažky (S03E04)
další epizody (6)
2005 Mighty Boosh (TV seriál)
Noční můra o Mléčném Joeovi (S02E06)
Legenda o Starém Greggovi (S02E05)
Pramen mládí (S02E04)
další epizody (6)
2004 Mighty Boosh (TV seriál)
Stopař (S01E08)
Elektro (S01E07)
Charlie (S01E06)
další epizody (8)

Skladatelská filmografie

TV seriály

2012 Noel Fielding's Luxury Comedy (TV seriál)

Host

TV pořady

2018 The Big Fat Quiz of the Year (TV pořad)
2015 Úkolář (TV pořad)
2014 Alan Davies: As Yet Untitled (TV pořad)
2012 8 Out of 10 Cats Does Countdown (TV pořad)
The Big Fat Quiz of the 00s (TV pořad)
Zajímavé vynálezy (TV pořad)
2010 The Great British Bake Off (TV pořad)
2005 28 Acts in 28 Minutes (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
2003 QI (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(86)