foto

Kate Dickie

  • nar. 23.3.1971 (49 let)
    East Kilbride, Skotsko, Velká Británie

Biografie

Kate Dickie se narodila v East Kilbride, ale část svého dětství strávila v různých částech Skotska. Pocházela z dělnické rodiny, její otec pracoval jako farmář a zahradník. Již od mala Kate snila, že se stane herečkou. Její rodiče jí v tom nebránili a dokonce jí v tom podporovali. Po dokončení školy odjela studovat na univerzitu Kirkcaldy. V roce 1990 se dostala na Royal Scottish Academy of Music and Drama a proto se rozhodla, že zůstane v Glasgow. Po škole začíná pracovat v divadle, kde dostává možnost ukázat své herecké dovednosti. V roce 2000 nastal průlom a Kate se objevila v jedné z epizod BBC seriálu TINSEL TOWN.

Nejvíce se proslavila ve filmu RED ROAD, kde ztvárnila roli operátorky bezpečnostního kamerového systému CCTV. Za tuto roli obdržela několik ocenění jako nejlepší herečka. Ve Skotsku dostala ocenění BAFTA a British Independent Film Awards v roce 2006. Kate pokračuje ve své herecké kariéře a máme možnost jí vidět ve filmech jako jsou např. SUMMER (2008), SOMERS TOWN (2008) a OUTCAST (2010). Kate ale rozhodně nezůstala pouze u filmů a také se objeví např. v seriálu HRA O TRŮNY, kde si zahraje roli Lady Lysa Arryn, sestru Lady Catelyn Stark.

Kate Dickie také spolupracuje s divadelní společností Solar Bear, která je hlavně známá pro svojí spolupráci s neslyšícími lidmi. Dnes žije Kate se svojí dcerou Molly a s jejím partnerem Kennym, který pracuje jako zvukař, v Kelvinbridge.

Jiří "CiPR" Mareš

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Northman
2020 The Complex
Undergods
Zelený rytíř
2019 Balance, Not Symmetry
Boyz in the Wood
Our Ladies
2018 Tell It to the Bees
2017 Britem z milosti boží
Zemský soud - Příběh jedné rodiny (TV film)
2016 Nenarozená pomsta
2015 Couple in a Hole
Operator
Čarodějnice
2014 The Silent Storm
2013 Not Another Happy Ending
Sviňák
Za ty v nebezpečí
2012 Prometheus
Shell
2010 Dive (TV film)
Donkeys
Outcast
2009 Believe
2008 He Kills Coppers (TV film)
Somers Town
Summer
Taggart: Ostrov (TV film)
Trace
2006 Accidents
Red Road
The Harvest
2005 Who Do You Love?
2003 Room for the Night
Taggart: Nahoře a dole (TV film)

TV seriály

2020 Hnízdečko (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Hra z Anglie (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 3 (E03)
2019 Gangy z Birminghamu (TV seriál)
Strategie (S05E03)
2018 Psychiatr (TV seriál)
These Bloody Thoughts (S01E04)
The Cry (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
2016 One of Us (TV seriál)
Adam and Grace (E04)
Glenarvon Loch (E03)
Beneath the Surface (E02)
další epizody (4)
2015 Frankensteinova kronika (TV seriál)
Lost and Found (S01E06)
The Fortune of War (S01E04)
London Spy (TV seriál)
Strangers (E02)
Midwinter of the Spirit (TV seriál)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Drozd (S04E07)
První svého jména (S04E05)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
Zlatá koruna (S01E06)
Vlk a lev (S01E05)
Pilíře Země (TV seriál)
Andělské dílo (E08)
Nové začátky (E07)
Čarodějnictví (E06)
další epizody (6)
2010 Five Daughters (TV seriál)
Pilíře Země (TV seriál)
Stavební mistr (E02)
Anarchie (E01)
2002 Still Game (TV seriál)
2000 Tinsel Town (TV seriál)
1999 Zvláštní oddělení (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 Thronecast (TV pořad)

Fanoušci tvůrce