foto

Trine Dyrholm

  • nar. 15.4.1972 (46 let)
    Odense, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V roce 1987 zpívala ve skupině The Moonlighters. Měla čtrnáct, když se zúčastnila dánské soutěže Dansk Melodi Grand Prix. Vítězové postupují do Eurovision Song. S písní DANSE I MANESKIN obsadila skupina třetí místo. Jako vzor dánských teenegerů si zahrála nejprve v několika reklamách a protože měla na víc, byla roku 1990 obsazena do filmu SPRINGFOLD. Poté začala studovat herectví, absolvovala jej v roce 1995. Vedle rolí v několika dánských filmech, např. V ČÍNĚ JEDÍ PSY, DO TVÝCH RUKOU, zaujala i na divadelních prknech. V Dánsku velmi úspěšná divadelní šou MR. NICE GUY ji zajistila v klampenborgském divadle mnoho ovací, vrátila se ke zpěvu a tři písně z této šou ji vyšly na EP desce. 17. prosince 2004 se dostala deska na dánský trh a v prázdniny následujícího roku byla již mezi TOP 5. Hraje i ve filmech zahraničních produkcí, za zmínku stojí německý BUNGALOV. Roku 2014 byla členkou poroty Berlinale. V roce 2016 získala Stříbrného medvěda za KOMUNA. Všeobecně patří v současnosti k nejtalentovanějším dánským herečkám.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

2018 Unga Astrid
2017 Nico, 1988
Zmizíš
2016 Komuna
2015 Dlouhý příběh ve zkratce
2014 Ten, koho miluješ
Who am I - žádný systém není bezpečný
Šrám
2013 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové
Střelec
2012 Královská aféra
Svatba mezi citróny
2011 Inspektor Barbarotti - Verachtung (TV film)
Pokoj 304
2010 Lepší svět
2008 Disco žížaly
Lille soldat
Rozbouřené vody
Tanečnice
2007 Daisy Diamond
Fremkaldt
2006 Der var engang en dreng
Istedgade
Offscreen
Sophie
Telenovela
Under bæltestedet
2005 Mouchy na zdi
Velký den
2003 Do tvých rukou
Tvilling
2002 Bungalov
Okay
1999 V Číně jedí psy
1998 Kys, kærlighed og kroner
Rodinná oslava
1996 Největší hrdinové
Skyernes skygge rammer mig
1995 Mappen (TV film)
1991 Cecilia (TV film)
1990 Springflod

TV seriály

2018 Brecht (TV seriál)
2017 Dědictví (TV seriál)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2015 Dědictví (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2014 Dědictví (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2003 Pohádky Hanse Christiana Andersena (TV seriál)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)
2000 Troll Tales (TV seriál)
1997 Taxa (TV seriál)

TV pořady

2004 Bodilfesten 2004 (TV pořad)
2001 Viva (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Dědictví (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace