foto

Olaf de Fleur

  • nar. 2.2.1975 (44 let)
    Búðardalur, Island

Biografie

Olaf de Fleur Johannesson (1975, Búðardalur, Island) sice vystudoval fyziku na univerzitě v Reykjavíku, ale už během studia se v polovině devadesátých let začal věnovat filmu. Po dvouletém působení v produkční společnosti Megafilm, zaměřené především na televizní dokumentární tvorbu, založil nezávislou produkční firmu Poppoli Pictures. V letech 2004 a 2005 získal s filmy Blindsker a Africa United (s nímž se v roce 2005 zúčastnil karlovarského festivalu) dvakrát po sobě islandskou národní cenu Edda za nejlepší dlouhometrážní dokument. V roce 2007 dokončil své první dva hrané snímky: Neuvěřitelná pravda o královně Raquele a Stóra planið.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Krev odvážných
2011 Město mafie
2008 Vyšší vliv
2005 Africa United

Dokumentární

2011 Země našich otců

Producentská filmografie

Filmy

2005 Africa United

Dokumentární

2011 Země našich otců

Střihačská filmografie

Filmy

2005 Africa United

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky