foto

Kellie Waymire

  • nar. 27.7.1967
    Columbus, Ohio, USA
  • zem. 13.11.2003 (36 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kellie Suzanne Waymire spatřila světlo světa 27 července 1967 ve městě Columbus, hlavním městě státu Ohio. Tam taky vystudovala univerzitu jižních metodistů, kde získala bakalářský titul z divadelního herectví. Později na kalifornské univerzitě v San Diegu dosáhla magisterského vzdělání.

Kellie začala svoji televizní kariéru komickou rolí v soap opeře ONE LIFE TO LIVE. Přesto, že dál působila hlavně v divadle, proslavila se především jako herečka vedlejších seriálových rolí. Hostovala v mnoha seriálech, mezi kterými nechybí hity jako ALLY MCBEALOVÁ, PŘÁTELÉ, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, SHOW JERRYHO SEINFELDA, EVERWOOD, AKTA X, STAR TREK: VOYAGER, či SOUDKYNĚ AMY.

Seriálovým fanouškům se ale mohla dostat do paměti a do srdce především dvěma rolemi. První je členka posádky známé lodi Enterprise v seriálu STAR TREK: ENTERPRISE, Elizabeth Cutler. Tou druhou je pak Kellieina vůbec nejznámější role, prostitutka Melissa z kritiky i diváky uctívaného ODPOČÍVEJ V POKOJI Alana Balla.

Bohužel ranou osudu se Kellieinou poslední rolí stala ornitoložka Penelope v kultovním seriálu Bryana Fullera WONDERFALLS, když dne 13. listopadu 2003 ve věku pouhých 36 let nečekaně zemřela následkem srdeční arytmie. Nedožila se tak ani premiéry seriálu, který jí byl věnován. Jméno Kellie Waymire nedosahuje věhlasu hereckých hvězd první třídy, ale každý správný seriálový nadšenec si zasteskne, když tuhle talentovanou osobitou krásku uvidí v některé z jejích mnoha rolí.

Ezra "Tom Riddle" Fitzmonster

Herecká filmografie

Filmy

2003 Something More
Vest, The
2001 Maniacts
2000 Screenland Drive
Sunset Strip
1999 Buddy Boy
1998 Podoby lásky
1997 Prázdná kolébka (TV film)

TV seriály

2004 Wonderfalls (TV seriál)
Safety Canary (E09)
2003 Pitts, The (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Jak byl Ross v pohodě (S10E02)
2002 Everwood (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Tajemství (S02E10)
Oči někoho jiného (S02E09)
Nejkrásnější období v roce (S02E08)
další epizody (6)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Dva dny a dvě noci (S01E24)
Drahý doktore (S01E12)
2001 Kate Brasher (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Tajemný nový svět (S01E03)
Wolf Lake (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Učinit spravedlnosti za dost (S01E21)
Akta X (TV seriál)
Jistá smrt (S08E08)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
M.Y.O.B. (TV seriál)
Svoboda nade vše (TV seriál)
Then Came You (TV seriál)
Uprchlík (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Múza (S06E22)
1999 Popular (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Stark Raving Mad (TV seriál)
Čmuchalové (TV seriál)
1998 Maggie (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Cracker (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Blood (S09E04)
1993 Bedna (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace