Reklama

Reklama

Petr Novák

Petr Novák

nar. 06.09.1945
Praha, Československo

zem. 19.08.1997 (51 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Zajímavosti (10)

  • Byl uveden do Beatové síně slávy. (Duoscop)
  • Je pohřben na Vinohradském hřbitově v Praze. (Duoscop)

Den štěstí (2023)

  • Přípravy na natáčení filmu byly přerušeny, a to kvůli blokaci autorských práv na písně Petra Nováka sestrou jeho bývalé manželky, které se nelíbilo prý příliš postivní vykreslení postavy textaře Iva Plicky. (JoranProvenzano)

Vyprávěj - Céčka (2012)

  • V 10. minutě (Veronika doma vaří a Jarda jí u ní večeři) zazní píseň „Hvězdičko blýskavá“ od Petra Nováka. V 17. minutě (Majda hraje ve škole o céčka) zazní píseň „Céčka“ od Michala Davida. Ve 22. minutě (Karel svačí s kolegy v práci) zazní píseň „Copánky“ od Jany Kratochvílové. Ve 29. minutě (Jarda přinesl Lucce kopíráky) zazní píseň „Holky z naší školky“ od Petra Kotvalda a Stanislava Hložka.
    Ve 34. minutě (začátek Jardovy oslavy narozenin) zazní píseň „Inženýrská“ od Plavců. Při závěrečných titulcích hraje píseň „Skořápky ořechů“ od Marie Rottrové. (JenYu)

Synové a dcery Jakuba skláře (1985)

  • Eva Jakoubková (Terezka Herálcová Cirklová) sa počas natáčania seriálu v skutočnosti vydala a za manžela si vzala speváka Petra Nováka. Jaroslav Dietl v prípade mena Herálec, Herálcová zrejme siahol po názve obce Herálec, ktorá sa nachádza na Vysočine na úpätí Žďárských vrchov. V jej okolí totiž v skorších dobách fungovali dokonca štyri sklárske hute. Z nich najdlhšie, do roku 1914, zostala v prevádzke Mariánska huť. Skončila pre nedostatok dreva a kvôli absencii mladých sklárov, ktorí museli narukovať do prvej svetovej vojny. Niektorí sklári z Herálca vtedy prešli do Tasic, teda seriálových Albrechtíc. (Raccoon.city)

Herec

Host

Skladatel

Reklama

Reklama