foto

Julian Barratt

  • nar. 4.5.1968 (51 let)
    Leeds, Anglie, Velká Británie

Biografie

Celým jménem Julian Barratt Pettifer se narodil 4. května 1968 v Leedsu. Julian je britským hercem, komikem, hudebníkem a producentem. Nejvíce oceňován je za roli Howarda Moona z TV série The Mighty Boosh.

Jako milovník jazzu začal na začátku 90-tých let hrát na kytaru v leedské kapele Groove Solution. Začal také vystupovat jako komik po různých hospodách. Při svých stand-up vystoupeních bavil své posluchače svým neurotickým projevem, ultra-rychlou mluvou a bizarními příběhy. Přestože v roce 1995 vyhrál BBC New Comedy Awards, rozhodl se, že nadále bude vystupovat pouze v tzv. "Double-acts". Mezitím se ještě poprvé objevil na televizní obrazovce v seriálu ASYLUM (1996), kde hrál avantgardního malíře po boku Simona Pegga, Jessiky Hynes etc. Stejnou roli měl hrát i ve známém sitcomu SPACED (1999), nakonec byl ale obsazen Mark Heap.

Před jedním ze svých vystoupení vidí výkon zaskakujícího Noela Fieldinga a náhoda tak dala vzniknout budoucí nerozlučné dvojici Barratt Fielding. Spolu v roce 1998 již získávají cenu Perrier pro nejlepší nováčky na Edinburgském Fringe festivalu za The Mighty Boosh. Zde v roce 1999 předvádějí svůj druhý počin Arctic Boosh a jsou nominováni na hlavní cenu. V roce 2000 vyhrávají Barry Award na Melbournském festivalu za své třetí představení s názvem Autoboosh. Dostávají se do širšího povědomí a díky tomu se dostávají v roce 2001 do rádia BBC London Live.

Velký zlom pro Juliana přichází v roce 2004, kdy se objevuje v hlavní roli seriálu NATHAN BARLEY, v roli Padreho v seriálu DARKPLACE a hlavně v první sérii THE MIGHTY BOOSH. Zde hraje spolu s Noelem Fieldingem jednu z hlavních rolí. Jedná se o neuznaného umělce, jazzového individualistu - Howarda T. J. Moona. Tento surrealistický seriál, který Barratt napsal spolu s Fieldingem, slavil v Anglii obrovský úspěch. Následovala druhá a v roce 2007 i třetí série. Úspěšné je i živé vystupování, se kterým aktéři Mighty Boosh objíždějí celosvětová turné.

V současnosti žije Julian Barratt v severním Londýně spolu se svou přítelkyní Julií Davis a mají spolu dvojčata - Waltera a Arthura. I přes svůj úspěch zůstává Julian spíše plachým a pozornost příliš nevyhledává.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2018 Takové krásné šaty
2016 Brakes
Mindhorn
2015 Aaaaaaaah!
2014 The ABCs of Death 2
2013 Harry Hill Movie, The
Pole v Anglii
Uncle Wormsley's Christmas (TV film)
2012 Ostrov pokladů (TV film)
2010 The Bear (TV film)
Zimbani (TV film)
2009 Bunny a býk
Curtains
HIV: The Musical
Mighty Boosh Live: Future Sailors Tour, The
2007 Hell Bent for Leather
2006 Mighty Boosh Live, The
2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)
2003 How to Tell a Relationship Is Over
Principles of Lust, The
2002 Hra o smrti
Surrealissimo: The Trial of Salvador Dali (TV film)
2001 Klikaři
Sweet

TV seriály

2019 Na mušce (TV seriál)
Nice and Neat (S02E02)
2018 Sally4Ever (TV seriál)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
další epizody (7)
Neo Yokio (TV seriál)
Pink Christmas (E07)
Flowers (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2016 Flowers (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
2013 Cena za lidskost (TV seriál)
Pie and Prejudice (S05E03)
2012 White Heat (TV seriál)
2011 NTSF:SD:SUV (TV seriál)
2010 Chekhov Comedy Shorts (TV seriál)
Little Crackers (TV seriál)
Mid Morning Matters with Alan Partridge (TV seriál)
2009 Jak nežít svůj život (TV seriál)
Zpěvák Don (S02E03)
2007 Mighty Boosh (TV seriál)
Tréma (S03E06)
Párty (S03E05)
Podivuhodný příběh lišáka Smažky (S03E04)
další epizody (6)
2005 Mighty Boosh (TV seriál)
Noční můra o Mléčném Joeovi (S02E06)
Legenda o Starém Greggovi (S02E05)
Pramen mládí (S02E04)
další epizody (6)
2004 Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (TV seriál)
Plíživý brčál z pobřeží Shuggothu (E06)
Primát Sova (E04)
Na počátku bylo nebylo (E01)
Mighty Boosh (TV seriál)
Stopař (S01E08)
Elektro (S01E07)
Charlie (S01E06)
další epizody (8)
Nathan Barley (TV seriál)
2002 Look Around You (TV seriál)
White Teeth (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)
Unnatural Acts (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)

Dokumentární

2018 Miriam's Big American Adventure (TV seriál) - vyp.
2016 Building the World's Most Luxurious Cruise Ship (TV film) - vyp.
2015 Úklidové komando: škůdci na mušce (TV seriál) - vyp.
2014 Londýnský super tunel (TV seriál) - vyp.
2009 Journey of the Childmen: The Mighty Boosh on Tour
2008 Mighty Boosh: Cesta časoprostorem (TV film)

Hudební videoklipy

2002 Mint Royale - Blue Song (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Mindhorn
2009 Curtains

TV seriály

2010 Little Crackers (TV seriál)
2007 Mighty Boosh (TV seriál)
Tréma (S03E06)
Párty (S03E05)
Podivuhodný příběh lišáka Smažky (S03E04)
další epizody (6)
2005 Mighty Boosh (TV seriál)
Noční můra o Mléčném Joeovi (S02E06)
Legenda o Starém Greggovi (S02E05)
Pramen mládí (S02E04)
další epizody (6)
2004 Mighty Boosh (TV seriál)
Stopař (S01E08)
Elektro (S01E07)
Charlie (S01E06)
další epizody (8)
1998 Unnatural Acts (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)

TV pořady

2007 Comic Relief 2007: The Big One (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 B is for Badger
The ABCs of Death 2
2009 Curtains

TV seriály

2010 Little Crackers (TV seriál)

Skladatelská filmografie

TV seriály

2007 Mighty Boosh (TV seriál)
Tréma (S03E06)
Párty (S03E05)
Podivuhodný příběh lišáka Smažky (S03E04)
další epizody (6)
2005 Mighty Boosh (TV seriál)
Noční můra o Mléčném Joeovi (S02E06)
Legenda o Starém Greggovi (S02E05)
Pramen mládí (S02E04)
další epizody (6)
2004 Mighty Boosh (TV seriál)
Stopař (S01E08)
Elektro (S01E07)
Charlie (S01E06)
další epizody (8)
1998 Unnatural Acts (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(34)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace