foto

Georg H. Schnell

  • nar. 17.10.1892
    Brémy, Německá říše
  • zem. 1.1.1976 (83 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Georg Heinrich Schnell se narodil do rodiny německého obchodníka. S otcem procestoval velkou část Asie (vnitřní Mongolsko, Mandžusko a Čínu), poté přesídlil do Německa, kde dokončil školy. Vydal se opět na cesty, tentokrát do Ameriky. Krátce pracoval na Floridě jako dřevorubec a poté vstoupil do koloniálních služeb císařského Německa. Roku 1900 se podílel na potlačování čínského, boxerského povstání. Následovalo studium herectví. Roku 1903 debutoval v elbingském divadle. Hrál ve Štrasburku a Mnichově. Po první světové válce se roku 1919 usídlil v Berlíně a získal první roli ve filmu DIE ROLLENDE KUGEL. Ve stejném roce hrál hlavní roli kapitána Donkena v sci-fi DIE ARCHE. Roku 1922 hrál Hardinga v UPÍR NOSFERATU (neautorizovaná adaptace Stokerova románu Dracula). O tři roky později Oscara Hamiltona v Hitchcockově THE PLEASURE GARTEN. Georg Heinrich Schnell byl herec vedlejších rolí. Jeho filmografie čítá 44 filmů. Posledním filmem byla MÁJOVÁ BOWLE z roku 1944.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

1944 Májová Bowle
Nora
1943 Ewige Klang, Der
Titanic
1941 Carl Peters
Ohm Krüger
1940 Die Rothschilds
Percy na scestí
1939 Der Polizeifunk meldet
Die Frau ohne Vergangenheit
Gewehr über, Das
In letzter Minute
Právo na lásku
1938 Am seidenen Faden
Die Nacht der Entscheidung
Děvče ze včerejší noci
Malá a velká láska
Pitt
Stärker als die Liebe
1937 Alarm in Peking
Ein Volksfeind
Es wird nichts so fein gesponnen
Heimweh
Hříšná láska
Když ženy mlčí
Korunní svědkyně
Korálová princezna
Sedm políčků
V tajném poslání
Vzorný manžel
1936 Heiteres und Ernstes um den großen König
Moral
Zámek ve Flandrech
1935 Ammenkönig, Der
Das Mädchen vom Moorhof
Der interessante Fall
Oberwachtmeister Schwenke
Stradivari
1934 Der Polizeibericht meldet
Die Insel
Ferien vom Ich
Reiter von Deutsch-Ostafrika, Die
Springer von Pontresina, Der
Wilhelm Tell
1932 Kampf
Tannenberg
1931 Danton
Emil a detektivové
Im Geheimdienst
Její Veličenstvo Láska
Meine Frau, die Hochstaplerin
Schatten der Manege
1930 Das Donkosakenlied
Der unsterbliche Lump
Flame of Love, The
Weg zur Schande, Der
1928 Der alte Fritz - 2. Ausklang
Hurrah! Ich lebe!
Moderne Piraten
1927 Bigamie
Die Achtzehnjährigen
Gauner im Frack
Hast Du geliebt am schönen Rhein?
1926 Der Stolz der Kompagnie
Der gute Ruf
Die Mühle von Sanssouci
Wenn Menschen irren. Frauen auf Irrwegen
1925 Aus der Jugendzeit klingt ein Lied
Bludiště lásky
Der Frauenmarder
Die suchende Seele
Freies Volk
In den Sternen steht es geschrieben
Venetian Lovers
1924 Der Schrecken des Meeres
Die blonde Hannele
Liebet das Leben
Tragödie einer Liebesnacht, Die
Um eines Weibes Ehre
1923 Fridericus Rex - 3. Teil: Sanssouci
1922 Der falsche Dimitri
Die Tochter Napoleons
Kinder der Zeit
Marie Antoinette - Das Leben einer Königin
Slečna Julie
Upír Nosferatu
1921 Dame im Koffer, Die
Das Geheimnis der Santa Maria
Die Amazone
Die Dreizehn aus Stahl
Die Jagd nach der Wahrheit
Herzen im Sturm
Narren der Liebe
1920 Alkohol
Der Schrecken im Hause Ardon
Die Tarantel
Die Tragödie eines Großen
Moral
1919 Arche, Die
Der verführte Heilige
Ihr Sport
Letzten Menschen, Die
Schuld, Die

Dokumentární

2007 Cinemassacre's Monster Madness (TV seriál) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky