foto

Aaron Ashmore

  • nar. 7.10.1979 (41 let)
    Richmond, Quebec, Kanada

Biografie

Celým jménem Aaron Robert Ashmore se narodil 7. října 1979 v Richmondu, Britské Kolumbii. Je o minutu starší než jeho bratr Shawn, také herec. Vyrůstal v Bramptonu, Ontario, kde navštěvoval Turner Fenton Secondary School a Earnsciffe Senior Public School. Má na zápěstí tetování GMA – God Man Ashmore, inspiraci získal u dědečka, který měl podobné.

V 10 letech ho společně s bratrem objevil hledač talentů, takže začali společně, ale i někdy jednotlivě hrát v televizních reklamách. Když jim bylo 12 let, tak dostal Aaron nabídku na reklamu, ale onemocněl. Nahradil ho Shawn a od té doby je jeho kariéra vždy o krok napřed před Aaronem.

Stejně jako jeho bratr, který si zahrál Icemana v X-MEN filmech, si zahrál komiksovou postavu. I když jen v seriálovém světě. Získal roli Jimmyho Olsena v seriálu SMALLVILLE. Mnoho zkušeností nasbíral v jiných televizních show, jako VERONICA MARS, CSI: NY, PRIVATE PRACTICE, ELEVENTH HOUR nebo FRINGE.

V ROCE 2011 přijal nabídku televizní stanice Syfy a rozšířil tým agentů, kteří pracují pod hlavičkou tajné služby ve SKLADIŠTI 13. Jeho postava se jmenuje Steve Jinks a nejčastěji vytváří tým s Claudií Donovan.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 Tammy's Always Dying
2018 22 Chaser
2015 Regresión
Swept Under (TV film)
Wish Upon a Christmas (TV film)
2014 Big News from Grand Rock
Najala jsem zabijáka
Veronica Marsová
2011 Conception
Servitude
2010 Privileged
The Shrine
2009 Fear Island (TV film)
Smrtící parazit
2008 Vánoční chaloupka
2007 Palo Alto, CA
Tvář anděla
2004 Medvídek Winnie (TV film)
My Brother's Keeper
Odvážná holka (TV film)
Prom Queen: The Marc Hall Story (TV film)
Safe
Separate Peace, A (TV film)
2003 Akta Pentagon (TV film)
2002 Kouzlo obyčejného života (TV film)
Lebky 2
Rozsudek (TV film)
Vánoční návštěvník (TV film)
2001 Dvojí život mého muže (TV film)
Get Down
Hlad po tanci (TV film)
Výpadek proudu (TV film)
Životní jistoty
2000 Když procitne zem (TV film)
1999 Milostné dopisy (TV film)
Návrat Alexe Kellyho (TV film)
1993 Gross Misconduct: The Life of Brian Spencer (TV film)
1991 Manželské rošády

TV seriály

2019 Cardinal (TV seriál)
Lemur (S03E04)
Jack (S03E03)
Roman & Irena (S03E02)
další epizody (4)
Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Poslední tanec (S05E10)
Teraformační úzkost (S05E09)
Nepřestávej kličkovat (S05E08)
další epizody (10)
2018 Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Epidemie (S04E10)
Děti jsou v pořádku (S04E09)
Musíme plenit (S04E08)
další epizody (10)
2017 Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Do boje! (S03E10)
Noc zúčtování (S03E09)
Přepadení (S03E08)
další epizody (10)
2016 Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Jak zabít přátele a ovlivnit lidi (S02E10)
Spring Hill (S02E09)
Prastarý mnich (S02E08)
další epizody (10)
2015 Killjoys: Vesmírní lovci (TV seriál)
Úniková rychlost (S01E10)
Nepřítel Khlyen (S01E09)
Přichází déšť (S01E08)
další epizody (10)
2014 Skladiště 13 (TV seriál)
Bez konce (S05E06)
Skladiště 14 (S05E05)
Život je telenovela (S05E04)
další epizody (6)
2013 Skladiště 13 (TV seriál)
Pravda bolí (S04E20)
Všechen čas světa (S04E19)
Ztráty a nálezy (S04E18)
další epizody (10)
2012 Dívka odjinud (TV seriál)
Truth and Consequences (S02E19)
The Girl Who Fae'd with Fire (S02E17)
Table for Fae (S02E15)
Skladiště 13 (TV seriál) - herec, a.z.
Všichni se hroutíme (S04E10)
Naši blízcí (S04E09)
Druhá šance (S04E08)
další epizody (10)
Ochrana svědků (TV seriál)
The Medal of Mary (S05E06)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Murdoch z Klondiku (S05E01)
2011 Agent bez minulosti (TV seriál)
Revelation (S01E13)
The Key (S01E12)
The Bank Job (S01E09)
další epizody (4)
Dívka odjinud (TV seriál)
Barometz. Trick. Pressure (S02E13)
Masks (S02E12)
Skladiště 13 (TV seriál)
Svědectví (S03E12)
Emily Lakeová (S03E11)
Živí mrtví (S03E10)
další epizody (10)
Smallville (TV seriál)
Závěr (S10E21)
2010 Hranice nemožného (TV seriál)
Jantar (S03E05)
Ochrana svědků (TV seriál)
WitSec Stepmother (S03E12)
The Born Identity (S03E11)
Her Days Are Numbered (S03E10)
další epizody (5)
Private Practice (TV seriál)
Second Choices (S03E20)
Kriminálka New York (TV seriál)
Kotlík zlata (S06E17)
2009 Smallville (TV seriál)
Doomsday (S08E22)
Šelma (S08E20)
Stiletto (S08E19)
další epizody (4)
2008 Smallville (TV seriál)
Nevěsta (S08E10)
Propast (S08E09)
Totožnost (S08E07)
další epizody (15)
2007 Smallville (TV seriál)
Blíženci (S07E09)
Lara (S07E06)
Léčba (S07E04)
další epizody (9)
2006 Veronica Mars (TV seriál)
Studentky a machři (S02E16)
Pohřešovaní (TV seriál)
Exposure (S03E18)
Cut (S03E16)
Spring Break (S03E15)
Smallville (TV seriál)
Podzemí (S06E09)
Únos do jiné frekvence (S06E08)
Dozvuky (S06E06)
další epizody (5)
2005 Pohřešovaní (TV seriál)
Have You Seen This Man? (S03E14)
Sisterhood (S03E12)
Patient X (S03E11)
další epizody (7)
Západní křídlo (TV seriál)
King Corn (S06E13)
365 Days (S06E12)
2004 Veronica Mars (TV seriál)
Musíme se lépe poznat (S01E05)
Hněv napálených (S01E04)
Setkání s Johnem Smithem (S01E03)
další epizody (4)
2002 Večerník (TV seriál)
2001 Torontské stíny (TV seriál)
2000 Brutální Nikita (TV seriál)
Čas hrdinů (S04E11)
1999 Bojíte se tmy? (TV seriál)
Twice in a Lifetime (TV seriál)
1998 Emily of New Moon (TV seriál)
The Famous Jett Jackson (TV seriál)
1996 Směr jih (TV seriál)
Juliet Is Bleeding (S02E07)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)