foto

Rose Hill

  • nar. 5.6.1914
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • zem. 22.12.2003 (89 let)
    Hilingdon, Middlesex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Rose Lilian Hill byla anglická herečka zpěvačka narozená v hlavním městě Velké Británie, Londýně.

V mladí vyhrála stipendium na londýnskou Guildhall School of Music and Drama. Svou uměleckou kariéru započala v roce 1939 jako soprán v Sadler's Wells Opera (pozdější Anglická národní opera), kde ztvárnila řadu rolí. Účinkovala zde po dobu 12 let.

Jejím prvním působením před kamerou se stal v roce 1955 seriál DIXON OF DOCK GREEN a film THE BANK RAIDERS (1958). Nejdéle však ztvárňovala postavu madam Fanny La Fan v britském komediálním seriálu BBC HALÓ, HALÓ ! a to od roku 1982 do roku 1992.

Svá poslední léta strávila v Denville Hall, domově pro herce-seniory v hranství Middlesex, kde skonala v roce 2003.

Martin "Weissik" Weiss

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dead Redux
1990 Vražda na východě, vražda na západě (TV film)
1985 Past Caring (TV film)
1980 The Wildcats of St. Trinian's
1974 Footsteps
House of Whipcord
1973 Tiffany Jones
1972 For the Love of Ada
1970 Every Home Should Have One
1964 Komisař Clouseau na stopě
1953 The Two Bouquets (TV film)

TV seriály

1992 Inspektor Frost (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Konec války (S09E06)
Golfový klub (S09E05)
Rybářská přehlídka (S09E04)
další epizody (11)
1991 Haló, haló! (TV seriál)
Pomatené manželství (S07E08)
Sudy na víno (S07E07)
Duch Nuvionu (S07E06)
další epizody (8)
1989 Press Gang (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Létající postel (S06E08)
Fanny se vdává (S06E07)
Plot (S06E06)
další epizody (14)
1988 Haló, haló! (TV seriál)
Peníze z nebe (S05E18)
Nášlapné miny (S05E17)
Nemocnice (S05E16)
další epizody (15)
1987 Haló, haló! (TV seriál)
Raketová tchyně (S04E06)
Salám v kalhotech (S04E05)
Létající jeptiška (S04E04)
další epizody (8)
1986 Haló, haló! (TV seriál)
Letecký den (S03E04)
Salám ve skříni (S03E03)
Gruber v ráži (S03E02)
další epizody (4)
1985 Haló, haló! (TV seriál)
Dort ze zámku (S02E07)
Pomsta Herr Flicka (S02E06)
Souboj (S02E05)
další epizody (7)
1984 Poldové (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Tanec Hitlerových hochů (S01E08)
Plukovník slaví (S01E07)
Pohřeb (S01E06)
další epizody (7)
1982 Haló, haló! (TV seriál)
Angláni přicházejí (S01E01)
Life and Adventures of Nicholas Nickleby, The (TV seriál)
1978 Born and Bred (TV seriál)
Strangers (TV seriál)
1973 Thriller (TV seriál)
1968 Dad's Army (TV seriál)
Thingumybob (TV seriál)
1965 Out of the Unknown (TV seriál)
1964 The Wednesday Play (TV seriál)
1963 Espionage (TV seriál)
1955 Dixon of Dock Green (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace