foto

Troy Kotsur

Biografie

Troy se narodil a vyrůstal v Mese, v Arizoně. Je od narození neslyšící. V letech 1987-1989 navštěvoval Gallaudet University, kde studoval na divadelní fakultě. Tady získává cenu Nejlepší herec za role Seppa Schmitze ve hře The Firebugs a Kurta Paxtona v Room Somewhere. Dále studoval herectví na Pierce College a American River College. Je asistentem v arizonské KTSP-TV (Phoenix), kde pracuje jako vydavatel, badatel a moderátor.

V roce 1999 California Arts Institution hostuje v Hamletovi a překládá Shakespearovu hru Večer tříkrálový do Amerického znakového jazyka na Yale University. V produkci divadla Herberger ve Phoenixu hraje Johnnnyho Merricka v The Elephant Man a státního zástupce v The Night of January.

V roce 2003 učinkuje v broadwayské hře Big River a též ve hrách Orphansm Nedea, Equus, Sleuth, Romeo a Juliet, Verona Circus a Mice and Man. Spolu s dalšími herci cestuje po celých Spojených Státech, Severním Irsku a Jižní Africe, s Národním divadlem pro Neslyšící. Získává dvě ceny Los Angeles Weekly a Achievement Award za uměleckou režii. Valley Theater ho oceňuje cenou pro nejlepšího hlavního herce za Tramvaj do stanice Touha. Za tutéž inscenaci je nominovaný na Cenu kritiků.

V televizi učinkuje v dramatickém seriálu STRONG MEDICINE z produkce kabelového kanálu Lifetime Television. Hostuje v šesti episodách manželčina seriálu SUE THOMAS: AGENTKA FBI a v jedné episodě CSI: NY. Dále hraje hluchého baseballistu v dramatu DOC.

Ve svém soukromém životě je - od roku 2001 - šťastně ženatý s herečkou Deanne Bray, která mu v roce 2OO5 porodila dceru Kyru Monique.

Půvabné Štístko "MegSimpson" Lásková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Wild Prairie Rose
2008 Universal Signs
2007 23

TV seriály

2019 The Mandalorian (TV seriál)
Chapter 5: The Gunslinger (S01E05)
2012 Myšlenky zločince (TV seriál)
The Silencer (S08E01)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Má moudrá slova (S06E16)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Tichá noc (S03E12)
2005 Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
Zklamaná důvěra (S03E16)
2004 Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
Elvis přichází (S02E16)
2003 Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
Bezpečnost vlasti (S02E03)
Podraz (S01E15)
2002 Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
Tichý zloděj (S01E05)
2001 Doc (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)

Dokumentární

2007 I See The Crowd Roar: The Story of William Dummy Hoy

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky