foto

Tereza Nvotová

  • nar. 22.1.1988 (32 let)
    Trnava, Slovensko, Československo

Biografie

Tereza sa narodila v roku 1988 v Trnave, vyrastala v Bratislave a momentálne žije a študuje v Prahe. Študovala na Karlovej univerzite, fakulte humanitných štúdií a na FAMU v Prahe. Získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje absolventský ročník na katedre hranej réžie.

Ako dvadsaťročná natočila svoj dokumentárny debut Ježiš je normálny, v koprodukcií s HBO, ktorý bol na viacerých festivlaoch a dostal sa do kinodistribúcie v Čechách. Je režisérkou niekoľkých dokumentárnych filmov pre ČT a RTVS. Okrem režírovania bola tiež scenáristkou a moderátorkou hudobného programu Knock Out na Óčku, ktorý mapoval alternatívnu klubovú scénu.

Venuje sa aj herectvu, hrala hlavné postavy v niekoľkých celovečerných filmoch (Malé oslavy, Tango s komármi, Kuličky, 10 pravidiel ako zbaliť dievča).

Bfilm.sk

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mars
2014 10 pravidel jak sbalit holku
2012 Martin a Venuše
2010 Alma (TV film)
Bludičky (TV film)
2009 Tango s komármi
2008 Kuličky
Malé oslavy
1998 Priateľstvá padajúceho lístia (TV film)

TV seriály

2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Mise (S04E08)
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Velké finále (S01E33)
Volný pád (S01E32)
Světlé zítřky (S01E31)
další epizody (26)

Dokumentární

2017 Mečiar
2010 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Anny Šiškové (S05E31)
2009 Artificial Insight (studentský film)
2008 Film o filmu: Malé oslavy (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2020 Světlonoc
2017 Špína
2010 Hráči

Dokumentární

2017 Mečiar
2015 Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
Helena Reichlová (E08)
David Ondráčka (E06)
Tomáš Fürst (E05)
další epizody (5)
TRANSit
2013 Mečiar
2011 Na cestě (TV seriál)
Na cestě po Brooklynu (S12E01)
2009 Artificial Insight (studentský film)
2008 Ježíš je normální!

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2009 Báječná léta bez opony (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Mars
2010 Hráči

Dokumentární

2017 Mečiar
2015 TRANSit
2008 Ježíš je normální!

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2015 Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
Helena Reichlová (E08)
Tomáš Fürst (E05)

Host

TV pořady

2019 Dokumentární radost z Jihlavy 2019 (TV pořad) - mod.
2018 25. Český lev (TV pořad)
Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad)
Dokumentární radost z Jihlavy 2018 (TV pořad) - mod.
2016 Pečeme podle hvězd (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)

Fanoušci tvůrce