foto

Michal Novinski

  • nar. 4.10.1971 (46 let)
    Žilina, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Novinski (1971, Žilina) je slovenský hudobný skladateľ. Je autorom hudby desiatok divadelných hier, filmov a televíznych inscenácií na Slovensku aj v zahraničí.

Za svoju tvorbu získal už niekoľko významných ocenení. V roku 2011 získal ako jediný Slovák ocenenie Český lev za hudbu do filmu oskarového režiséra Jana Svěráka KUKY SA VRACIA. Za svoj vôbec prvý počin pre celovečerný hraný film, pôvodnú hudbu k filmu režiséra Jiřího Chlumského NEDORŽANÝ SĽUB, získal v roku 2009 najprestížnejšie slovenské filmové ocenenie Slnko v sieti. Je autorom hudby väčšiny filmov úspešného slovenského dokumentaristu Pavla Barabáša.

Za svoju prácu pre divadlo získal celkom tri ocenenia DOSKY za najlepšiu scénickú hudbu. Pravidelne komponuje hudbu k predstaveniam SND a Národného divadla v Prahe. Medzi Novinského posledné práce patrí aj pôvodná hudba k oceňovanému filmu V TIENI (rež. David Ondríček, 2012), ktorú napísal s dlhoročným spolupracovníkom Janom P. Muchowom a za ktorú si spoločne odniesli cenu Českej filmovej kritiky.

Ocenenia:

ČESKÝ LEV 2012
Cena Českej filmovej a televíznej akadémie za najlepšiu filmovú hudbu do filmu V TENI rež. David Ondríček

CENA ČESKEJ FILMOVEJ KRITIKY 2012
Cena Českej filmovej kritiky za najlepšiu pôvodnú hudbu do filmu V TENI rež. David Ondríček

ČESKÝ LEV 2010
Cena Českej filmovej a televíznej akadémie za najlepšiu filmovú hudbu do filmu KUKY SA VRACIA rež. Jan Svěrák

Novinski.sk

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Po strništi bos
Žltá
2016 Učitelka
2015 Wilsonov
2014 Andělé všedního dne
Tři bratři
2013 Yuki Onna
2012 Tygři ve městě
Ve stínu
2010 Kuky se vrací
2009 Nedodržený slib
2008 Na rozchodnou (TV film)
2000 Vyhnanci (TV film)
1998 Život, který ti dávám (TV film)
1997 Celý muž (TV film)

TV seriály

2016 Drobci (TV seriál)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pasťák (S03E16)
Krása bolí (S03E15)
Osmé nebe (S03E14)
další epizody (16)
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
Vražedná sieť (S02E09)
Sladká smrť (S02E08)
další epizody (10)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Podraz (S02E16)
Slušný chlapec (S02E15)
Messenger (S02E14)
další epizody (9)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
Otázka víry (S02E06)
Nenávist (S02E05)
další epizody (7)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
Posedlost (S01E12)
Manželský kosočtverec (S01E11)
další epizody (13)
Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Únos (S01E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2017 Nesmrtelný les
Tajomné Karpaty - Živá rieka
2016 Sloboda pod nákladom
Tajomné Karpaty - Život v oblakoch
5 October
2015 Herec: Ivan Mistrík (TV film)
2014 vlna vs. břeh
2011 Železná díra
2010 Mongolsko - Ve stínu Čingischána
2008 Carstensz - Sedmá hora
2007 Neznáma Antarktída
2006 Tepuy - Cesta do hlbín Zeme
2005 Pururambo - prales, kde se zastavil čas
2004 Amazonia vertical
2002 OMO - Cesta do praveku
2000 Tajuplné Mamberamo

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)
2013 Ceny české filmové kritiky 2012 (TV pořad)
Český lev 2012 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace