foto

Vlasta Kahovcová

  • nar. 7.1.1944 (76 let)
    Praha, Protektorát Čechy a Morava

Biografie

Česká zpěvačka a výtvarnice, sestra kytaristy a zpěváka Karla Kahovce. Vystudovaná výtvarnice (ÚPRUM) již od mládí ráda zpívala hrála na kytaru. Během studií ochotničila a začala vystupovat s amatérskou bigbítovou skupinou. Snad poprvé si ji širší hudební publikum povšimlo v komponovaném pořadu zpěváka Josefa Laufra v nuselském Divadle na Fidlovačce. V roce 1964 následoval úspěšný konkurz na zpěvačku do Divadla Semafor, kterého se zúčastnila z popudu svého tehdejšího přítele Jiřího Štaidla. Ve známém televizním pořadu "Recital 64" Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra si zazpívala dvě písničky.

Po dvou letech Divadlo Semafor opustila a přesídlila do Divadla Apollo, odkud posléze přešla do Rokoka. Ani tady dlouho nevydžela a odjela na tři roky zpívat do zahraničí. Po návratu v roce 1974 dostala od Karla Gotta nabídku, aby vystupovala jako doprovodná vokalistka (společně s Jitkou Zelenkovou a Jarmilou Gerlovou) s jeho kapelou, kterou vedl Ladislav Štaidl. V současné době se již hudební činnosti nevěnuje, pracuje jako výtvarnice.

Roman "kikulin" Porteš

Herecká filmografie

Filmy

2003 Malovaný děti (TV film)
1981 Buldoci a třešně
1978 Radost až do rána
1977 Zrcadlení
1975 Romance za korunu
1973 Toulavý Engelbert (TV film)
1965 Recitál Jiří Suchý - Jiří Šlitr (TV film)
Zločin v dívčí škole

Dokumentární

2019 Karel je Gott (TV seriál)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jitky Zelenkové (S02E22)
1979 Jdi za štěstím
1978 Karel Gott v Lucerně (koncert)
1976 Bratislavská lýra 1976: Karel Gott (koncert)
1975 Bratislavská lýra 1975: Karel Gott (koncert)

Video kompilace

2005 Semafor - Největší hity (video kompilace)

Host

TV pořady

2012 Zrcadlo tvého života (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
1997 Mít svůj kout (TV pořad)
1979 Karel Gott ve Slaném (TV pořad)
Melodie, které Vás pohladí (TV pořad)
1978 Karel Gott ve Slaném (TV pořad)
1976 Hudba - to je moje (TV pořad)
1973 Zpívá Karel Gott (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky