Reklama

Reklama

Jimmy Pop

Jimmy Pop

nar. 27.08.1972 (51 let)
Trappe, Pennsylvania, USA

Biografie

Vlastním jménem James Moyer (po matce) Franks se narodil 27.8.1972 ve městě Trappe v Pensylvánii. Znám je především jako zakládající člen a frontman slavné kapely Bloodhound Gang. Po absolvování Temple University (stejnou univerzitou úspěšně prošel i bavič Bill Cosby, do kterého se Jimmy ve svých textech rád strefuje) založil se svými kamarády skupinu Bloodhound Gang (pojmenovanou podle stejnojmenného dětského detektivního seriálu), která se proslavila hity jako Bad Touch, Fire Water Burn, The Ballad of Chasey Lain a Foxtrot Uniform Charlie Kilo.

Své klipy si sám režíruje (záhráli si v nich například Carmen Electra, Bam Margera a frontaman kapely Duran Duran) a natočil i vlastní film ''Cipko''. Za své herecké zkušenosti vděčí především blízkému přátelství s Bamem Margerou, který si ho pozval několikrát do své show Viva la Bam a obsadil jej také do role řidiče sanitky ve svém filmu MINGHAGS.

Jimmy Pop Ali je osobností s velmi neotřelým humorem, láskou k alkoholu (Jagermaisteru) a kouření. Vlastní taky nahrávací společnost Jimmy Franks Recording Company, která vydává desky například finským HIM.

jakub "i.am.sem" semela

Reklama

Reklama