foto

Susan George

  • nar. 26.7.1950 (68 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Britská herečka a podle magazínu Empire z roku 1995 také jedna ze sta nejkrásnějších filmových hvězd historie Susan George se narodila 26. července 1950 v Londýně a do srdcí filmových diváků se zapsala především jako rozjívená Amy Summerová z filmu Sama Peckinpaha STRAŠÁCI (1971).

Do světa televizní zábavy nahlédla už ve svých dvanácti letech postavou Titty Walkerové v dobrodružném, rodinném seriálu VLAŠTOVKY A AMAZONKY (1963) a na filmové plátno pak pronikla o dva roky později filmem FOTBALOVÁ HOREČKA. Filmoví producenti pak využily její vizáže sexy Lolitky a obsadili ji do dramatu Davida Greena THE STRANGE AFFAIR (1968) s Michaelem Yorkem v hlavní roli.

Poté následovala řada dalších rolí v nichž uplatnila krom hereckého talentu i svůj atraktivní zevnějšek až v roce 1971 přišla ona již zmíněná role ve filmu STRAŠÁCI, kde po boku Dustina Hoffmana ztvárnila postavu jeho vyzývavé novomanželky, která se stane obětí znásilnění místních křupanů. Její nahé scény sice šokovaly, ale také jí získali celou řadu ctitelů, mezi nimiž nechyběl zpěvák Jack Jones nebo princ Charles, na jehož svatbu s lady Dianou byla v roce 1981 pozvána.

Vlna úspěchů pokračovala zajímavými dramaty DIRTY MARY A CRAZY LARRY (1974) a MANDIGO (1975). Poté nastává přesun především do žánru hororu z nichž za připomenutí stojí JED, který kdysi vysílali i české komerční televize, DŮM KDE PŘEBÝVÁ ĎÁBEL (oba 1982), JACK ROZPAROVAČ (1988).

Čeští fanoušci ji mohli spatřit v tehdejším Československu v roce 1986 při natáčení povídky ze série HAMMER HOUSE OF MYSTERY SUSPENSE (1984) s názvem MAT PO ČESKU.

Od roku 1984 žije s britským hercem Simonem MacCorkindalem (v Čechách známým ze seriálu PROTIÚDER (1990)) na své farmě kde chová arabské koně jejichž fotografie v září a říjnu 2007 vystavovala galerii v Londýně.

Z "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

2019 1066
2009 Město života
2008 Leda ve snu
1997 Diana & Me
1995 The House That Mary Bought (TV film)
1989 Djavolji raj
1988 Jack Rozparovač (TV film)
1986 Lightning, the White Stallion
Mat po česku (TV film)
1984 Pajama Tops (TV film)
1983 Mrtvý agent
1982 Dům, kde přebývá ďábel
Kiss My Grits
1981 Computercide (TV film)
Jed
Ninja přichází
1978 Tomorrow Never Comes
1977 Tintorera, žralok zabiják
1976 Městečko v Texasu
1975 Mandingo
Out of Season
The New Spartans
1974 Dirty Mary a Crazy Larry
Mission: Monte Carlo
1973 Dr. Jekyll and Mr. Hyde (TV film)
1972 Die rote Sonne der Rache
1971 Die Screaming, Marianne
Fright
Strašáci
1970 Jaro a portské víno
Očitý svědek
1969 Krásky v černých punčochách
The Looking Glass War
Twinky
1968 Dracula (TV film)
Strange Affair, The
Up the Junction
1967 Mozek za miliardu dolarů
The Sorcerers
1965 Fotbalová horečka

TV seriály

1995 Tales of Mystery and Imagination (TV seriál)
1990 Castle of Adventure, The (TV seriál)
Cluedo (TV seriál)
1989 Stay Lucky (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)
1984 Hammer House of Mystery and Suspense (TV seriál)
1981 Kenny Everett Television Show, The (TV seriál)
1971 The Persuaders! (TV seriál)
The Gold Napoleon (E02)
1970 Tales of Unease (TV seriál)
1968 The Root of All Evil? (TV seriál)
1963 Vlaštovky a Amazonky (TV seriál)

Dokumentární

2011 Après la gauche
2008 Behind Your Dreams
L'encerclement - La démocratie dans les rets du néolibéralisme
2000 Elizabeth Taylor: A Musical Celebration (TV film)
1999 Christopher Jones: The E! True Hollywood Story (TV film)
1995 Casting Couch, The

Host

TV pořady

1998 Audience with the Bee Gees, An (TV pořad)
1969 It's Your Bet (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace