foto

Sharon Gless

  • nar. 31.5.1943 (76 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Sharon Marguerite Gless se narodila 31 května 1943 a je známá americká herečka. Nejlépe je známa z role Maggie Philbin ze seriálu SWITCH (1975-1978) a dále jako Christine Cagney ze seriálu CAGNEYOVÁ A LACEYOVÁ (1982-1988). Její doposud nejslavnější role byla role Debbie Novotný z velmi uspěšného serialu QUEER AS FOLK (2000-2005) . Sharon je držitelkou ceny Emmy za roli Madeline Westena a má i svojí hvězdu na slavném chodníku slávy.

Dlee

Herecká filmografie

Filmy

2010 Stále na hraně
2009 Hannah Free
2004 Ideal
2000 Přiveď ho domů
1998 Nevinná vražedkyně (TV film)
1996 Skutečné obvinění (TV film)
1995 Cagney a Lacey: Opět spolu (TV film)
Výhled skleněným stropem (TV film)
1994 Návrat Cagneyové a Laceyové (TV film)
Rozděleny zločinem (TV film)
1992 Cti matku svou (TV film)
1989 Outside Woman, The (TV film)
1985 Tak si jdi (TV film)
1984 Sky's No Limit, The (TV film)
1983 Dcera svého otce (TV film)
Soudcova noc
1981 Miracle of Kathy Miller, The (TV film)
1980 Hardhat and Legs (TV film)
Revenge of the Stepford Wives (TV film)
Scarlett O'Hara War, The (TV film)
The Kids Who Knew Too Much (TV film)
1979 Tales of the Unexpected (TV film)
1978 Islander, The (TV film)
Katastrofa letu 401 (TV film)
The Immigrants (TV film)
1976 Baa Baa Black Sheep (TV film)
Richie Brockelman: The Missing 24 Hours (TV film)
1975 Switch (TV film)
1974 Letiště 1975
1973 My Darling Daughters' Anniversary (TV film)
1972 All My Darling Daughters (TV film)
Longest Night, The (TV film)
1970 Night Slaves (TV film)

TV seriály

2018 X-Men: Nová generace (TV seriál)
Extrakce (S01E12)
2017 X-Men: Nová generace (TV seriál)
Recept X (S01E02)
2016 Adoptable (TV seriál)
When You Realize (S01E04)
About You (S01E03)
You'll Worry Less (S01E01)
Exorcista (TV seriál)
Kapitola osmá: Trpitelé (S01E08)
Kapitola sedmá: Otec lží (S01E07)
Kapitola šestá: Světlonoš (S01E06)
další epizody (4)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Jane za mřížemi (S07E08)
2013 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Reckoning (S07E13)
Sea Change (S07E12)
Tipping Point (S07E11)
další epizody (12)
2012 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Game Change (S06E18)
You Can Run (S06E17)
Odd Man Out (S06E16)
další epizody (16)
2011 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Acceptable Loss (S05E17)
Depth Perception (S05E16)
Necessary Evil (S05E15)
další epizody (15)
2010 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Last Stand (S04E18)
Out of the Fire (S04E17)
Dead or Alive (S04E16)
další epizody (23)
2009 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dlouhá cesta zpátky (S03E09)
Barryho problém (S03E08)
Výstřely do tmy (S03E07)
další epizody (14)
2008 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dobrý voják (S02E09)
Dvakrát objednaná vražda (S02E08)
Rozbouřené moře (S02E07)
další epizody (8)
2007 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Nedořešené otázky (S01E12)
Mrtvá schránka (S01E11)
Falešná identita (S01E10)
další epizody (9)
2006 The State Within (TV seriál)
2005 Queer as Folk (TV seriál)
We Will Survive! (S05E13)
Mr. Right (Never Broke a Promise) (S05E12)
Fuckin' Revenge (S05E11)
další epizody (13)
2004 Queer as Folk (TV seriál)
Liberty Ride (S04E14)
Proposal of Two Kinds (S04E13)
Irritation and Separation (S04E12)
další epizody (14)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
The Election (S03E14)
Tweaked-Out, Fucked-Out Crystal Queen (S03E13)
Drugs, Sex and Lies (S03E12)
další epizody (14)
2002 Queer as Folk (TV seriál)
Out with a Whimper (S02E20)
Bowling for Equality (S02E19)
Sick, Sick, Sick (S02E18)
další epizody (20)
2001 Queer as Folk (TV seriál)
Full Circle (S01E22)
Running to Stand Still (S01E21)
The King of Babylon (S01E20)
další epizody (13)
2000 Queer as Folk (TV seriál)
Now Approaching... The Line (S01E05)
Ted's Not Dead (S01E04)
No Bris, No Shirt, No Service (S01E03)
další epizody (5)
1990 The Trials of Rosie O'Neill (TV seriál)
1983 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
The Informant (S02E22)
A Cry for Help (S02E21)
The Gang's All Here (S02E20)
další epizody (12)
1982 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Recreational Use (S02E10)
I'll be Home for Christmas (S02E09)
Conduct Unbecoming (S02E08)
další epizody (10)
1979 House Calls (TV seriál)
Poslední kabriolet (TV seriál)
Turnabout (TV seriál)
1978 Centennial (TV seriál)
1976 Kojak (TV seriál)
Hra se zákony (S04E03)
1975 Switch (TV seriál)
1973 Faraday and Company (TV seriál)
1971 Owen Marshall: Counselor at Law (TV seriál)
1969 Marcus Welby, M.D. (TV seriál)

Dokumentární

2004 The Best of 'So Graham Norton'
2002 The Perfect Pitch (TV film)
2001 Intimate Portrait: Sharon Gless (TV film)
1999 From Russia to Hollywood: The 100-Year Odyssey of Chekhov and Shdanoff
Intimate Portrait: Michele Lee (TV film)
Smoke and Mirrors: A History of Denial
1997 Ayn Rand: A Sense of Life
1995 Intimate Portrait: Jackie Onassis (TV film)
1992 Russia Today, a Peoples Journey to Democracy

Host

Fanoušci tvůrce