Reklama

Reklama

Jiří Procházka

Jiří Procházka

nar. 07.11.1963 (60 let)
Československo

Biografie (1)

Dětský herec Jiří Procházka se narodil v roce 1964. Stejně jako kluci milovali Leontýnku, byl pro děvčata idolem Dlouhý Janek, tedy hlavní dětský hrdina filmu AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ! (1977) od režiséra Oldřicha Lipského. Tmavovlasý kluk, který je vůdcem celé party a díky kterému se nakonec Leontýnka stane smrtelnicí. Ve svých třinácti letech ho hrál Jiří Procházka. Ovšem jen málokdo ví, že jeden týden natáčení za Jirku zaskočil (z důvodu nemoci) jeho spolužák, který mu… (více)

Zajímavosti (3)

Ať žijí duchové! (1977)

  • V průběhu natáčení byl Jiří Procházka (Dlouhý Janek) týden nemocný, takže za něj zaskočil jeho spolužák, který mu byl postavou a tmavými vlasy trochu podobný. Natáčel za něj scény, kdy Janek nemluvil a nebyl na nich vidět detail jeho obličeje. Například ve scéně, kdy běží Dlouhý Janek z hladomorny po schodech nahoru, to Procházka nebyl. (Cucina_Rc)

Ať žijí duchové! (1977)

  • Hájovna Baba, kde je "hajný lesa pán", se nachází jihozápadně od Prahy v Malém Chlumci. Ohnutý dub, na který lezou Leontýnka (Dana Vávrová) s Dlouhým Jankem (Jiří Procházka) v závěru filmu, rostl v Průhonicích. Bohužel se vyvrátil a dnes ho tam už nenajdeme. V Průhonicích se dále natáčely i úvodní scény u krmelce. Všechny záběry, na nichž jsou vidět interiéry Brtníku, se natáčely v barrandovských ateliérech, a to včetně známé scény s podepisováním v hladomorně. Dále se natáčelo i v Jinonicích, kde vznikla scéna u brány s výhledem na hrad. (hippyman)

Galerie (7)

Reklama

Herec

Host

Ovládací panel

Fanklub

(2)

Reklama

Reklama