foto

Kaspar Capparoni

  • nar. 1.8.1964 (55 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Kaspar Capparoni se narodil 1. srpna 1964 v italském Římě. Jeho otec Roman pracoval jako chirurg, jeho matka byla učitelka. Má o tři roky mladší sestru Cristinu. Kaspar, kterému doma říkali "zlaté dítě", se nudil při latině a řečtině. Místo toho raději utíkal za sportem - vodní pólo, horolezectví, jízda na lyžích nebo posilovna.

Svou kariéru začal jako manekýn. A protože se mu na přehlídkovém mole velice dařilo, agentura mu nabídla malou roli ve filmu DARIO SILVER'S FILM PHENOMENA. Začal studovat na Argentina Theatre School (divadelní škola). Nedokončil třetí ročník, protože mu jeho učitel a přítel Giuseppe Patroni Griffi našel práci.

Miluje divadlo. Vystupuje ve hrách nejznámějších italských i světových autorů současnosti i minulosti. Ze světa televize je znám především ze seriálů ElISA Z RIVOMBROSY, OKOUZLENÍ, TEQUILA A BONETTI a samozřejmě KOMISAŘ REX - jako policista Lorenzo Fabbri vyšetřuje případy se svým psím pomocníkem Rexem v nejnovější řadě seriálu.

Jeho velkým koníčkem jsou zvířata. Jako malý se se svými rodiči staral o německého ovčáka Hella, který byl později vycvičen jako policejní pes. V současné době pečuje o dva pejsky, jmenují se Laika a Liroy. Volný čas rád tráví v zoo. Obdivuje exotická a nebezpečná zvířata.

Je šťastně ženatý. Se svou manželkou Achraf má dvě děti - dceru a syna.

miksacka

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rosamunde Pilcher - Das Vermächtnis unseres Vaters (TV film)
2009 Návrat komisaře Rexe - Smrtící zápas (TV film)
2007 Il Sole nero
2005 La caccia (TV film)
Rošťák detektivem
2002 Ostrov okouzlení
2001 Piccolo mondo antico (TV film)
2000 Casa delle beffe, La (TV film)
1999 Gialloparma
1995 Výkupné (TV film)
1985 Phenomena

TV seriály

2015 Solo per amore (TV seriál)
2012 Le tre rose di Eva (TV seriál)
2009 U jezera (TV seriál)
2008 Návrat komisaře Rexe (TV seriál)
2007 Lady detektiv (TV seriál)
2006 Capri (TV seriál)
2005 Provaci ancora prof! (TV seriál)
2003 Elisa z Rivombrosy (TV seriál)
2000 Ricominciare (TV seriál)
Tequila a Bonetti v Římě (TV seriál)
1998 Incantesimo (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Tequila a Bonetti (TV seriál)

Host

TV pořady

1993 Quelli che... il calcio (TV pořad)

Fanoušci tvůrce