foto

Victoria Beckham

  • nar. 17.4.1974 (46 let)
    Herfordshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Módní ikona, bývalá zpěvačka Spice Girls a manželka fotbalisty Davida Beckhama…

Victoria Caroline Adams se narodila 17. dubna 1974 v malé vesničce v Anglii Anthony Williamovi a Jacqueline.. Má dva mladší sourozence, sestru Louise a bratra Christiana. Studovala na Jasonově divadelní škole, věnovala se tanci a trochu i modelingu. Zpívala ve skupině Persuasion, ale když uviděla reklamu, že se hledají zpěvačky do nové popové skupiny a tak se přihlásila na casting. V roce 1998 začala zpívat v dívčí skupině Spice Girls. Spolu s dalšími čtyřmi děvčaty byla vybrána, a tak vznikly Spice girls. Hned svým prvním singlem "Wannabe" si podmanily celý svět a staly se slavnými. Ve skupině byla známa pod přezdívkou Posh.

Jednoho dne se potkala s Davidem Beckhamem a přeskočila mezi nimi jiskra. V červenci 1999 se vzali a Victoria převzala po manželovi jeho příjmení. Ještě před svatbou se jim narodil syn Brooklyn. Jméno Brooklyn dostal prý proto, že byl počat na dovolené v New Yorku. Romeo je prostřední ze třech synu Beckhamových. Narodil se v roce 2002. Když byl Romeovi necelý rok, přestěhovali se Beckhamovi do Španělska a tak sotva začal Romeo mluvit, už si musel začít zvykat na cizí jazyk. Koncem roku 2006 u něj lékaři diagnostikovali epilepsii. Oběma synům byl za kmotra Elton John a Elisabeth Hurley. Cruz je nejmladším z jejich synů. I když si oba rodiče strašně přáli holčičku, narodil se opět kluk. Ten se narodil jako jediný ve Španělsku v roce 2005 oproti dvěma bratrům, kteří se narodili v Anglii.

Skupina Spice girls se časem rozpadla a tak se Victoria vydala na sólovou dráhu, ale moc velkého úspěchu se nedočkala. Začala se tedy věnovat módě. Založila módní značku dVb. Spolu s Davidem jsou považováni za jedny z největších módních ikon, jejichž účesy a oblečení kopírují miliony lidí po celém světě. Na těle ji zdobí několik tetování. V roce 2007 Spice girls ohlásily comeback, ale po úspěšném turné, které proběhlo na přelomu roku 2007 a 2008, se cesty jednotlivých členek opět rozešly a Victoria se dál věnuje módě...

Herecká filmografie

Filmy

2016 To nás teda dostalo - a.z.
2001 Ali G: Bling Bling
Zoolander
1998 Spice Girls - puoli tuntia pikasilmänruokaa (TV film)
1997 Spice World

TV seriály

2006 Ošklivka Betty (TV seriál)

Dokumentární

2014 David Beckham: Into the Unknown (TV film)
2012 The Spice Girls Story: Viva Forever!
2007 Concert for Diana (koncert)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2003 Real Beckhams, The (TV film)
2002 Bubblegum Babylon (TV film)
2000 Real David Beckham, The
1998 Spice Girls in Concert: Wild!
Spice Girls: British Invasion, Unauthorized & Spicy
1997 Spice Girls: Live in Istanbul (koncert)
Spice Girls: Too Much Is Never Enough (TV film)
1996 Ruby Wax Meets... (TV seriál)

Hudební videoklipy

2007 Spice Girls - Headlines (Friendship Never Ends) (hudební videoklip)
2000 Spice Girls - Holler (hudební videoklip)
Spice Girls - If You Wanna Have Some Fun (hudební videoklip)
Spice Girls - Let Love Lead The Way (hudební videoklip)
1998 England United - (How Does It Feel to Be) on Top of the World? (hudební videoklip)
Spice Girls: Goodbye (hudební videoklip)
Spice Girls: Stop (hudební videoklip)
Spice Girls: Viva Forever (hudební videoklip)
1997 Spice Girls - Mama (hudební videoklip)
Spice Girls - Too Much (hudební videoklip)
Spice Girls: Spice Up Your Life (hudební videoklip)
Spice Girls: Who Do You Think You Are (hudební videoklip)
1996 Spice Girls: 2 Become 1 (hudební videoklip)
Spice Girls: Say You'll Be There (hudební videoklip)
Spice Girls: Wannabe (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2020 Celý svět doma, celý svět spolu (TV pořad)
2018 Královská svatba (TV pořad)
2010 The BRIT Awards 2010 (TV pořad)
2009 Top of the Pops (TV pořad)
2007 2007 MTV Movie Awards (TV pořad)
The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
1997 An Audience with Elton John (TV pořad)
Audience with the Spice Girls, An (TV pořad)
Comic Relief (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Laf Lafı Açıyor (TV pořad)
1989 BingoLotto (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce