foto

Melanie Brown

  • nar. 29.5.1975 (44 let)
    Leeds, Anglie, Velká Británie

Biografie

Melanie Janine Brown se narodila 29.května 1975 v Harehills. Její kariéru odstartovala dívčí skupina Spice Girls, kde byla známá jako Scary Spice. Prvním sólovým singlem byl hit společně s Missy Elliott I Want You Back, který se stal i soundtrackem k filmu Why Do Fools Fall in Love. Dalším úspěšným soundtrackem se stal hit s názvem Word Up k filmu Austin Powers: The Spy Who Shagged.

3.října 2000 vydala Mel B svoje první album s názvem Hot s první úspěšnou písní na tomto albu Tell Me. Další singl Feels So Good byl už byl naprostým propadákem a album Hot kleslo na nejnižší příčky v prodejnosti alb. Třetí singl vydala Mel B v černu 2001 a byl věnován její dceři. Singl nazvala Lullaby. 27.černa 2005 vydala Mel B svoje poslední album s názvem LA State Of Mind. Když se dozvěděla, že toto album je naprostým propadákem, Mel B se prozatím rozhodla věnovat se jiné činnosti než je zpívání. V roce 2007 se obdobně jako Emma Bunton zúčastnila taneční soutěže Dancing with the Stars. Dne 27.listopadu 2007 vyhrála se svým tanečním partnerem druhé místo.

Mel B se poprvé provdala v roce 13.září 1998 za tanečníka Jimmyho Gulzare se kterým vystupovala společně se Spice Girls. Mel B si nechala změnit svojí identitu na Mel G. 19.února 1999 se Mel G a Jimmymu narodila dcera, kterou pojmenovali Phoenix Chi. V roce 2000 požádala Mel G o rozvod, který vyhrála a soud jí svěřil dceru do péče. Vrátila zpět svoje jméno Melanie Brown. Další vážný vztah měla Mel B s hercem Maxem Beesley. Dne 17.října 2006 se však Mel B dozvěděla, že čeká druhé dítě s herem Eddie Murphym, který ovšem hned po uveřejění této skutečnosti popřel veškerá práva být otcem dítěte. Dne 3.dubna 2007 po testech otcoství přiznal Eddie Murphy, že je otcem Melaninýho dítěte. 8.listopadu 2008 se Mel B vdala podruhé a vzala si v Egyptě filmového producenta Stephena Belafonte.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Blazing Samurai
2017 Killing Hasselhoff
2016 Chocolate City: Vegas
2014 The Pro (TV film)
2013 The Twelve Trees of Christmas (TV film)
2008 Telling Lies
2006 Sousedské peklo (TV film)
2004 The Seat Filler
2003 Smrtící dávka
1998 Spice Girls - puoli tuntia pikasilmänruokaa (TV film)
1997 Spice World

TV seriály

2011 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
2003 Burn It (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)

Dokumentární

2012 The Spice Girls Story: Viva Forever!
2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)
2002 Bubblegum Babylon (TV film)
1998 Spice Girls in Concert: Wild!
Spice Girls: British Invasion, Unauthorized & Spicy
1997 Behind the Music (TV seriál)
Spice Girls: Live in Istanbul (koncert)
Spice Girls: Too Much Is Never Enough (TV film)
1996 Ruby Wax Meets... (TV seriál)

Hudební videoklipy

2010 Jay Sean feat. Nicki Minaj - 2012 (It Ain't The End) (hudební videoklip)
1998 Spice Girls: Goodbye (hudební videoklip)
Spice Girls: Stop (hudební videoklip)
Spice Girls: Viva Forever (hudební videoklip)
1997 Spice Girls: Spice Up Your Life (hudební videoklip)
Spice Girls: Who Do You Think You Are (hudební videoklip)
1996 Spice Girls: 2 Become 1 (hudební videoklip)
Spice Girls: Say You'll Be There (hudební videoklip)
Spice Girls: Wannabe (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2019 America's Got Talent: The Champions (TV pořad)
Shopping with Keith Lemon (TV pořad)
2018 Darci Lynne: My Hometown Christmas (TV pořad)
2016 Lip Sync Battle UK (TV pořad)
2015 Mat Franco's Got Magic (TV pořad)
National Television Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Celebrity Name Game (TV pořad)
Good Morning Britain (TV pořad)
Voice Kids Australia, The (TV pořad)
2013 Deal with It (TV pořad)
Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
The Real (TV pořad)
2010 The BRIT Awards 2010 (TV pořad)
2008 Celebrity Juice (TV pořad)
Singing Office (TV pořad) - mod.
2007 Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1997 An Audience with Elton John (TV pořad)
Audience with the Spice Girls, An (TV pořad)
Comic Relief (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1991 Laf Lafı Açıyor (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Producentská filmografie

TV pořady

2008 Singing Office (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace