foto

Béatrice Dalle

  • nar. 19.12.1964 (55 let)
    Brest, Bretaň, Francie

Biografie

Béatrice Dalle sa narodila v Breste, vo Francúzsku ako Béatrice Cabarrou 19. decembra 1964. Ako aktívna herečka sa presadila od roku 1986. Živila sa modelingom a stretla filmára Jeana Jacquesa Beineixa, ktorý ju obsadil vo filme 37,2 ZRÁNA (BETTY BLUE). Potom si zahrala v hlavných úlohách viacerých francúzskych filmov, ako napríklad CHIMÉRE, ktorý sa dostal aj na filmový festival do Cannes. Objavila sa i vo videoklipe nórskej skupiny a-ha "Move To Memphis".

V roku 1991 hrala vo filme NOC NA ZEMI a roku 1997 aj v jej prvom americkom filme – v dráme THE BLACKOUT. O štyri roky neskôr si zahrala v kontroverznej snímke TROUBLE EVERY DAY , v ktorej stvárnila kanibala. Krutú psychopatku si zasa zahrala vo filme À L'INTÉRIEUR.

S jej životom sa spája aj niekoľko nepríjemností. V roku 1991 bola zatknutá za krádeže šperkov, za problémy s kokaínom zasa v roku 1999 v Miami. Snáď najzaujímavejší je jej ďalší osud. Pri natáčaní filmu o živote vo väzení v Breste sa zoznámila s Guénaëlom Mezianim, ktorý si odpykával 12-ročný trest za znásilnenie a napadnutie svojej expriateľky. Po 24-och jednohodinových návštevách sa s ním oženila. O pár týždňov neskôr musela volať políciu, keďže sa jej vyhrážal zabitím. A potom, že život hercov je prechádzka ružovou záhradou…

Marian "Miagy" Pisarcik

Herecká filmografie

Filmy

2019 La Vertu des impondérables
Lux Æterna
2018 Bonhomme
Šťastný princ
2017 Chacun sa vie
2014 Aux yeux des vivants
Rosenn
2013 Le Renard Jaune
Les rencontres d'après minuit
Meine Schwestern
2012 Ahoj, Blondýnko
L'étoile du jour
Punk (TV film)
2011 Jimmy Rivière
Livide
Notre paradis
2010 De l'encre (TV film)
2009 Domaine
2008 Les Bureaux de Dieu
New Wave (TV film)
2007 Gangsteři
Uvnitř
2006 Tête d'or
2005 V tvých snech
2004 L'Intrus
La Porte du soleil
Process
Život je peklo
2003 Tamala 2010: A Punk Cat in Space
Vendetta
Čas vlků
2002 17 fois Cécile Cassard
Oreilles sur le dos, Les (TV film)
2001 H Story
Miluji tě k sežrání
2000 Vérité vraie, La (TV film)
1999 Toni
1997 Nadoraz
The Blackout
1996 Clubbed to Death (Lola)
Désiré
Un complot de saltimbanques
1994 Nechce se mi spát
À la folie
1992 Fille de l'air, La
Krásný příběh
1991 Noc na Zemi
1990 La vengeance d'une femme
1989 Bois noirs, Les
Chimère
1988 Vize sabatu
1986 37,2 po ránu
On a volé Charlie Spencer!

TV seriály

2019 A l'intérieur (TV seriál)
Ana (E06)
Simon (E05)
Rose (E04)
další epizody (6)
2018 Chci mluvit se svým agentem! (TV seriál)
Béatrice (S03E05)
2015 Malaterra (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2007 Myster Mocky présente (TV seriál)

Dokumentární

2018 Beyond Blood
Tous au Festival (TV film)
2013 Michael Haneke – Profese: režisér (TV film)
2006 Graffiti 80 (TV seriál)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2003 60 jours, 60 nuits (TV seriál)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)

Video kompilace

1991 A-ha: Headlines and Deadlines - The Hits of A-ha (video kompilace)

Host

TV pořady

2019 Clique dimanche (TV pořad)
2015 Le divan de Marc-Olivier Fogiel (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1988 Lunettes noires pour nuits blanches (TV pořad)
1975 Le journal de 20 heures (TV pořad)

Fanoušci tvůrce