foto

Vladimír Hauser

  • nar. 5.6.1955 (63 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po vítězství ve skautské recitační soutěži mu bylo doporučeno studium na konzervatoři, kam byl, k velké radosti svých rodičů (amatérských herců), přijat a v letech 1970–1973. Tam absolvoval studium herectví. Od roku 1973 je členem Divadla Husa na provázku v Brně, kde hrál ve více než 150 inscenacích a zúčastnil se mnoha mezinárodních festivalů a akcí. Jeho prvním filmem byla dnes již legendární Balada pro banditu v režii Vladimíra Síse. Vedle divadla a filmu rád pracuje pro rozhlas. Natočil několik audioknih. Je ženatý, spokojený a má dvě děti.

provazek68

Herecká filmografie

Filmy

2018 Můj strýček Archimedes (TV film)
2017 Lásky jedné plavovlásky, plavovlásky jedné lásky (divadelní záznam)
2015 Svatojánský věneček (TV film)
2014 Tichý Tarzan (divadelní záznam)
2013 Dům 66b (studentský film)
Tři dny (studentský film)
2009 Raskolnikov: jeho zločin a jeho trest (divadelní záznam)
Setkání (studentský film)
2007 O rodičích a dětech
Paní z Izieu (TV film)
2005 Kamenný klíč (TV film)
Stavrogin je ďábel (divadelní záznam)
1999 Dvojrole
1998 Katynka z Heilbronnu neboli Zkouška ohněm (divadelní záznam)
1997 Zvědavý osel (TV film)
1996 Maryša (divadelní záznam)
1992 Chmelnice v Divadle na provázku (divadelní záznam)
Případ s černým vzadu (TV film)
1988 Sedem jednou ranou
1985 Šahrazád (TV film)
1984 Zelený ptáček (TV film)
1983 O chytrém šachovi (TV film)
Straka v hrsti
1981 Svatba (divadelní záznam)
1980 Commedia del arte (divadelní záznam)
Zlatá panna (TV film)
1979 Kdo chytá štěstí za pačesy (TV film)
1978 Balada pro banditu

TV seriály

2018 Dáma a Král (TV seriál)
Hodný, zlý, ošklivý a mrtvý (S03E04)
Specialisté (TV seriál)
Štvanice (S02E20)
2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Padělek (E07)
Staré dluhy (E06)
další epizody (6)
Polda (TV seriál)
Školka života (S02E06)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Láska až na krev (S01E11)
2013 Pionýři hororu (TV seriál)
2012 Merlin (TV seriál)
Vetřelci a lovci (TV seriál)
Krutá nevěra (E02)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
Imbecil (E02)
2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Parohy na kole (S07E10)
2009 Vetřelci a lovci (TV seriál)
Zrozen bez porodu (E01)
2007 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Indiánské víno (S04E11)
Četnické humoresky (TV seriál)
Poklad (S03E04)
Rýhonosec řepný (S03E02)
2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Sám doma IV. (S02E03)
1998 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Osudná nadílka (E16)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Repetent (S01E10)

Dokumentární

2017 Husa na provázku (TV seriál)
2009 Cirkus Havel (TV film)
2000 Zpívání na farmě (TV seriál)

TV pořady

1991 Intenzivní kurs němčiny (TV pořad)
1983 Písničky Divadla na Provázku (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace