foto

František Dominik Staněk

  • nar. 28.8.1957 (60 let)
    Mariánské Lázně, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

František Staněk se narodil v Mariánských Lázních. Už během studií personalistiky a marketingu psal krátká literární díla až se následně rozhodl vystudovat herectví.

Byl členem uměleckých souborů v několika českých divadlech (ve Zlíně, v Mladé Boleslavi, ...). Vždy v nějakém divadle pobyl dvě sezóny, ale usadil se až v Hradci Králové, kam se vrátil do Klicperova divadla, a stal se stálým členem souboru. Vidět ho můžeme například v Kabaretu oživlých mrtvol Davida Drábka, Škole pro ženy režisérky Terezy Karpianus, ale i mnohých dalších.

Spolu se svou rodinou provozují Ateliér Labyrint, kde se volně schází výtvarníci a pořádají své výstavy. Zároveň pracuje i jako marketingový a PR poradce.

Ve filmech se objevil převážně v malých rolích u zahraničních produkcí. U nás ho můžeme spíše potkat v seriálových postavách (Kriminálka Anděl, Dobrodružství kriminalistiky).

Česká filmová "FILMOVKA" a nezávislá tvorba

Herecká filmografie

Filmy

2017 O vlásek zakletá (amatérský film)
2014 SM Kabaret: Kabaret oživlých mrtvol (divadelní záznam)
1995 Mutters Courage
Střelec
1990 Súkromné životy
1982 Smrt talentovaného ševce
1976 Běž, ať ti neuteče
1975 O Nanynčiných koláčích (TV film)
Pomerančový kluk

TV seriály

2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Místo narození (S01E12)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2003 Citadela (TV seriál)
2002 Maigret (TV seriál)
Maigret a obchodník s vínem (E37)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Pomalé šípy (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace