foto

Rob Lowe

  • nar. 17.3.1964 (54 let)
    Charlottesville, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Už od dětství se věnoval divadlu a když se jeho rodiče rozvedli, přestěhoval se s matkou a dvěma sourozenci do Los Angeles. Tady nejprve účinkoval v různých reklamách Los Angeleských televizních stanic a později začal být obsazován i do méně známých seriálů, kde hrál většinou jen malé roličky. Např.: A NEW KIND OF FAMILY (1979-80, Nový druh rodiny) nebo MEAN JEANS (Špinavé jeansy).

Jeho debut se připisuje filmu OUTSIDEŘI (1983), kde si zahrál jednoho z teenagerů mládežnického gangu z 50. let. Jeho hereckými kolegy zde byli Emilio Estevez a Patrick Swayze. V témže roce byl také překvapivě nominován na Zlatý globus za titulní roli ve filmu ČTVRTEČNÍ DÍTĚ.

Snímek ELIÁŠŮV OHEŇ, který režíroval sám velký Joel Schumacher mu dopomohl k dalším kreativnějším a zajímavějším rolím a v roce 1986 byl teprve dvaadvacetiletý mladík z Ohia už podruhé nominován na Zlatý Glóbus za roli mentálně postiženého chlapce, který se za každou cenu snaží najít lásku ve filmu NÁVRATY.

Na konci 80. let se na veřejnosti objevila porno nahrávka, kterou Rob natočil a sám si v ní i zahrál. Veřejnost i média na to však rychle zapoměli a Rob točil dál. Přišly filmy jako MUŽ SE TŘEMA RUKAMA, KONTAKT nebo crazy parodie AUSTIN POWERS, kde si zahrál po boku Mika Myerse.

V roce 1991 se oženil s maskérkou Shirley Birkhoffovou.

fandalehy

Herecká filmografie

Filmy

2019 Glide
2018 Super Troopers 2
The Bad Seed (TV film)
2017 Milovník po přechodu
2016 Monster Trucks
2015 Krásná a zvrácená (TV film)
Lví hlídka: Návrat mocného řevu (TV film)
Pocket Listing
2014 Interview
Pro, The (TV film)
Sex Tape
2013 Liberace! (TV film)
Případ Casey (TV film)
Vražda prezidenta Kennedyho (TV film)
2012 Drew Peterson: Nedotknutelný (TV film)
Knife Fight
2011 Breakaway
I Melt with You
2009 Příliš pozdě na loučení (TV film)
Umění lhát
2007 Ozvěny mrtvých: Návrat (TV film)
2006 Úžasný den (TV film)
2005 Christmas Blessing, The (TV film)
Děkujeme, že kouříte
2004 Cizinec (TV film)
Jimmy Glick v Lalawoodu
Prokletí Salemu (TV film)
2003 Letuška 1. třídy
Lyon's Den, The (TV film)
2002 Austin Powers - Goldmember
Vysoká hra (TV film)
Vánoční střevíčky (TV film)
2001 Jane Doe (TV film)
Vězeň
2000 The Specials
Útěk v hlubinách
1999 Atomový vlak (TV film)
Austin Powers: Špion, který mě vojel
Jako hrob
Winding Roads (TV film)
1998 Outrage (TV film)
Pokušitel
1997 Austin Powers: Špionátor
Crazy Six
Kontakt
Půlnoční střelec (TV film)
Vrah nebo oběť
Vražedná hra
Žít v nebezpečí
1996 Boss
First Degree
Fox Hunt
Vražedná dohoda (TV film)
1995 Jesse James
Tommy Boy
1993 Suddenly, Last Summer (TV film)
1992 Waynův svět
1991 Muž se třema rukama
Znamenitá chvíle
1990 Když jedna bota sedí ... (TV film)
Špatný vliv
1988 Maškaráda
Zamilovaný porotce
1987 Návraty
1986 Ohledně minulé noci
Youngblood
1985 Eliášův oheň
Go-Go's: Prime Time
1984 Hotel New Hampshire
Oxford Blues
1983 Thursday's Child (TV film)
Třída
Ztracenci
1981 Matter of Time, A (TV film)
1980 Schoolboy Father (TV film)

TV seriály

2018 Code Black (TV seriál)
As Night Comes and I’m Breathing (S03E12)
One of Our Own (S03E11)
Change of Heart (S03E10)
další epizody (9)
2017 The Orville (TV seriál)
Cupid's Dagger (S01E09)
Code Black (TV seriál)
Fallen Angels (S02E16)
The Devil's Workshop (S02E15)
Vertigo (S02E14)
další epizody (5)
2016 Code Black (TV seriál)
Exodus (S02E11)
Ave Maria (S02E10)
Sleight of Hand (S02E09)
další epizody (11)
The Grinder (TV seriál)
Full Circle (E22)
Divergence (E21)
For the People (E20)
další epizody (13)
2015 Moonbeam City: Neonové město (TV seriál)
The Grinder (TV seriál)
Grinder Rests in Peace (E09)
Giving Thanks, Getting Justice (E08)
Buckingham Malice (E07)
další epizody (9)
To Appomattox (TV seriál)
Ty, já a apokalypsa (TV seriál)
Saviour Day (E08)
T Minus... (E07)
Home Sweet Home (E06)
další epizody (8)
Parks and Recreation (TV seriál)
One Last Ride: Part 2 (S07E13)
One Last Ride: Part 1 (S07E12)
2014 Parks and Recreation (TV seriál)
Ann and Chris (S06E13)
Farmers Market (S06E12)
New Beginnings (S06E11)
další epizody (4)
Californication (TV seriál)
Večeře s přáteli (S07E10)
2013 Franklin a Bash (TV seriál)
Shoot to Thrill (S03E09)
Parks and Recreation (TV seriál)
The Cones of Dunshire (S06E09)
Fluoride (S06E08)
Recall Vote (S06E07)
další epizody (22)
Californication (TV seriál)
Šílení psi a Angličani (S06E09)
2012 Parks and Recreation (TV seriál)
Ron and Diane (S05E09)
Pawnee Commons (S05E08)
Leslie vs. April (S05E07)
další epizody (21)
Californication (TV seriál)
Syrovost (S05E08)
2011 Parks and Recreation (TV seriál)
Citizen Knope (S04E10)
The Trial of Leslie Knope (S04E09)
Smallest Park (S04E08)
další epizody (25)
Californication (TV seriál)
...a spravedlnost pro všechny (S04E12)
Právníci, zbraně a prachy (S04E06)
Sebevražda osvobodí (S04E02)
2010 Young Justice (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
Freddy Spaghetti (S02E24)
The Master Plan (S02E23)
Bratři a sestry (TV seriál)
Zase na cestě (S04E24)
Naděje (S04E23)
Miluj bližního svého (S04E22)
další epizody (14)
2009 Bratři a sestry (TV seriál)
Novomanželé (S04E10)
Kostlivci ve skříni (S04E09)
Slavnost vína (S04E08)
další epizody (24)
Griffinovi (TV seriál)
Ne všichni psi přijdou do nebe (S07E11)
2008 Bratři a sestry (TV seriál)
Jen jeden plátek (S03E10)
Nedokončené záležitosti (S03E09)
Rodinná večeře (S03E08)
další epizody (15)
2007 Bratři a sestry (TV seriál)
Posvátný svazek manželský! (S02E09)
Něco nového (S02E08)
36 hodin (S02E07)
další epizody (22)
Griffinovi (TV seriál)
Ruperte, kde jsi? (S05E09)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Chyby se stávají, část 2. (S01E09)
Západní křídlo (TV seriál)
Tomorrow (S07E22)
Transition (S07E19)
2005 Beach Girls (TV seriál)
2004 Dr. Vegas (TV seriál)
2003 The Lyon's Den (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Red Haven's On Fire (S04E17)
The California 47th (S04E16)
Inauguration, Part 2: Over There (S04E15)
další epizody (6)
2002 Západní křídlo (TV seriál)
Holy Night (S04E11)
Arctic Radar (S04E10)
Swiss Diplomacy (S04E09)
další epizody (22)
2001 Západní křídlo (TV seriál)
H. Con-172 (S03E10)
Bartlet for America (S03E09)
The Women of Qumar (S03E08)
další epizody (22)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
Noël (S02E10)
Galileo (S02E09)
Shibboleth (S02E08)
další epizody (22)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
In Excelsis Deo (S01E10)
The Short List (S01E09)
Enemies (S01E08)
další epizody (10)
1998 Stories from My Childhood (TV seriál)
1994 Svědectví (TV seriál)
1979 New Kind of Family, A (TV seriál)

Dokumentární

2014 90. léta: Dekáda, která nás propojila (TV seriál)
Proti všemu očekávání (TV seriál)
2013 80. léta: Dekáda inspirace (TV seriál)
2010 Letecká válka (TV film) - vyp.
2009 2. světová válka: Ztracené filmy (TV seriál)
Streisand: Live in Concert (koncert)
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2002 Founding Brothers (TV film)
Intimate Portrait: Diane Lane (TV film)
2000 Intimate Portrait: Holly Robinson Peete (TV film)
1999 Bo Derek: The E! True Hollywood Story (TV film)
1988 Nelson Mandela 70th Birthday Tribute (koncert)
1983 Making of 'Class', The (TV film)

TV pořady

2016 Comedy Central Roast of Rob Lowe (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
67th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Ocenění Breakthrough Prize 2014 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The 20th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
Popcorn with Peter Travers (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2007 Memòries de la tele (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 The 52nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 Tonight Live with Steve Vizard (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2018 The Bad Seed (TV film)
1997 Desert's Edge (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace