foto

Zdeněk Dvořák

  • nar. 4.10.1949 (67 let)
    Tábor, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval strojní průmyslovku v Táboře, kde hrál ochotnické divadlo. Poté vystudoval JAMU absolvent 1972. ANGAŽMÁ Slovácké divadlo Uherské Hradiště, Západočeské divadlo Cheb, 1977-85 člen Divadla pracujících Gottwaldov (dnes MD Zlín), od roku 1985 je členem Státního dnes Národního divadla v Brně. Uplatňuje se výrazně v televizi, rozhlase a dabingu.

Otakar "Sens" Černý

Herecká filmografie

Filmy

2015 Burácení
2014 Krok do tmy
2013 Roznese tě na kopytech (TV film)
Sebemilenec (TV film)
2012 Problémy (studentský film)
Šťastný smolař (TV film)
2011 Vetřelci a lovci: Krutá nevěra (TV film)
Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film)
2010 Alma (TV film)
2009 Vetřelci a lovci: Zrozen bez porodu (TV film)
2008 Antigona (divadelní záznam)
2007 Český Honza (TV film)
Škola žen (divadelní záznam)
2005 Já z toho budu mít smrt (TV film)
2003 Janek nad Janky (TV film)
Nezvěstný (TV film)
2001 Podzimní návrat
Tmavomodrý svět
1997 O Držgrešlovi a Drždukátovi (TV film)
1996 Jak se Kuba stal mlynářem (TV film)
Přijeď si pro mě, tady straší (TV film)
1995 Sen o krásné panně (TV film)
1994 Noční stráž (TV film)
1993 Kouzelná noc (TV film)
Kurýr (TV film)
Případ Auffenberg (TV film)
Veliká stavba (TV film)
1992 Dáma a smrt (TV film)
Případ s černým vzadu (TV film)
Tvář za sklem (TV film)
1991 Černá Fortuna (TV film)
Honzík (TV film)
Pravda visí na vlásku (TV film)
Svlékání kůže (TV film)
1989 Pozvání na zámek (TV film)
Stopy zločinu: Recept na rozloučenou (TV film)
Tobogan
1988 O komtesce a zbojníkovi (TV film)
1987 Okřídlená hřídel (TV film)
Sedmé nebe
Ticho v soudní síni (TV film)
1986 Jsi falešný hráč
O buchtách a milování (TV film)
1985 Pětka s hvězdičkou
1982 Za humny je drak
1980 Požáry a spáleniště

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
1994 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Abychom zdrávi byli (E05)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1986 Safari (TV seriál)

Dokumentární

1992 Smrt Anežky Hrůzové (TV film)
1991 Případ Salieri (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace