foto

Saïd Taghmaoui

  • nar. 19.7.1973 (44 let)
    Villepinte, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Saïd Taghmaoui vyrostl s devíti sourozenci v marocké rodině berberského původu, která se usadila na proslulém pařížském předměstí Seine-Saint-Denis v arrondissementu Villepinte.

Před školou dal přednost boxu a dotáhl to až na druhé místo v národní soutěži své kategorie. Měl blízko k rapovému uskupení Assassin a díky tomu také potkal režiséra Mathieu Kassovitze. Spolu se pak podíleli na snímku LA HAINE (Nenávist) z prostředí pařížských předměstí. V roce 1996 byl za svůj výkon nominován na cenu César. Postupně začínal točit s italskou, německou a marockou produkcí. Dnes už je i hercem hollywoodským, o čemž svědčí snímky TŘI KRÁLOVÉ, OHNIVÝ OCEÁN, ÚHEL POHLEDU nebo seriál ZTRACENI.

Saïd mluví čtyřmi až pěti světovými jazyky – potvrzená je jeho rodná arabština a francouzština, dále italština a angličtina. Svůj profesní i volný čas dělí mezi Francii, Maroko a Kalifornii. Roku 2008 obdržel americké občanství.

Herecká filmografie

Filmy

2017 For All Eyes Always
Wonder Woman
2016 Infiltrátor
2013 Špinavý trik
2012 Můj bratr ďábel
2011 Barbar Conan
2010 Djinns
Killers, The
2009 G. I. Joe
Linear
2008 Kandisha
Mogadišu (TV film)
Úhel pohledu
Zrádce
2007 Lovec draků
2006 Boj o Jeruzalém
Djihad! (TV film)
V zajetí teroru
2005 Il pane nudo
2004 Mám rád Huckabees
Ohnivý oceán
Pravidla boje
2003 Střílejte na Francouze!
2002 Entre chiens et loups
Hodný zloděj
Vivante
2001 Confession d'un dragueur
Gamer
Naprosto úžasný
Paleček
2000 Ali Zaoua, prince de la rue
Hledám pronájem
La Taule
Nationale 7
1999 Nikdo neslyší tvůj křik (TV film)
Prima del tramonto
Tři králové
1998 Hideous Kinky
Onorevoli detenuti
Rajská zahrada
1997 Albero dei destini sospesi, L' (TV film)
Fantômes du samedi soir, Les
Go for Gold!
Playback
1996 Bougeotte, La (TV film)
Elvis Aziz (TV film)
1995 J'aime beaucoup ce que vous faites
Nenávist
Soif d'en sortir (TV film)
1994 Bratři: červená ruleta
Putain de porte

TV seriály

2014 The Missing (TV seriál)
Till Death (S01E08)
Return to Eden (S01E07)
Concrete (S01E06)
další epizody (8)
2013 Doteky osudu (TV seriál)
Jeden jako druhý (S02E10)
Ozubená kolečka (S02E09)
Shledání (S02E08)
další epizody (10)
2010 Protiúder (TV seriál)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Mrtvý znamená mrtvý (S05E12)
Namaste (S05E09)
Život a smrt Jeremy Benthama (S05E07)
další epizody (4)
2008 Saddám: Vzestup a pád (TV seriál)
2007 Podezření (TV seriál)
2005 V utajení (TV seriál)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
1998 Lascars (TV seriál)
1994 Tous les garçons et les filles de leur âge (TV seriál)

Dokumentární

2000 David O. Russell's 'Three Kings' Video Journal
Under the Bunker: On the Set of 'Three Kings'

TV pořady

2006 Jour de fête (TV pořad)
2005 Mon plus grand moment de cinéma (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace