foto

Jason Hughes

  • nar. 18.12.1971 (48 let)
    Porthcawl, Wales, Velká Británie

Biografie

Rok 1971 přivítal na svět skvělého waleského herce Jasona Hughese. Jelikož byl i úspěšným sportovcem(ragby), během studií se těžce rozhodoval, kudy dál vykročit, ale nakonec jej přece víc zlákala stříbrná plátna a prkna znamenající svět. Stal se členem National Youth Theatre a později absolvoval London Academy of Music and Dramatic Art, kde získal i ocenění pro nejlepšího herce.

Dnes Jason žije se svou manželkou šperkařkou Natashou Dahlberg a dvěma dětmi v Brightonu, když se však jako mladík nastěhoval do Londýna, sdílel byt s hereckým kolegou Michaelem Sheenem. Ačkoliv se jeho kariéra nezúžila pouze na filmy či seriály, ale především se živí jako divadelní herec (Caligula, Macbeth, Faidra), u nás se proslavil právě díky detektivní série VRAŽDY V MIDSOMERU jako detektiv seržant Ben Jones. S tímto pomocníkem obou Barnabiů se Jason snadno sžil, jelikož jeho sestra i dědeček jsou opravdoví policisté, navíc v oblasti, v níž se jednotlivé díly odehrávají i sám žije.

Televizní diváci v Británii jej pak znají jako právníka Warena Jonese z dalšího seriálu, ten však české televizní stanice dosud neobjevily, THIS LIFE. Üspěch mu také přinesly filmy CIZINCI V NOCI, DŮM, STŘELCI nebo RED MERCURY. Vystupuje také v rozhlase. Letos natočil krátký snímek MABLE’S STORY.

Markéta "Merkin" Zvolánková

Herecká filmografie

Filmy

2018 We the Kings
2016 Crow
2013 Dante's Daemon
2005 Dead Long Enough
Red Mercury
2002 Plain Jane (TV film)
Střelci
Zabij mě něžně
2001 Phoenix Blue
2000 Bingo!
1999 The Flint Street Nativity (TV film)
1998 King Girl (TV film)

TV seriály

2018 Marcella (TV seriál)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
další epizody (7)
2017 Three Girls (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
The Impossible Murder (S06E03)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Poslední odpal (S19E03)
2013 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Škola vražd (S15E06)
Sicilská obrana (S15E05)
Smrt a diva (S15E04)
2012 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Vraždy podle horoskopu (S15E03)
Vražda nevinnosti (S15E02)
Tajemný jezdec (S15E01)
další epizody (4)
2011 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Posvátná víra (S14E07)
Smrt na začátku máje (S14E06)
Nový úsvit (S14E05)
další epizody (9)
2010 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Prokletý box (S13E06)
Šílená Molly (S13E05)
Mrtvé ticho (S13E04)
další epizody (8)
2009 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
A všude kolem roste zelená tráva (S12E05)
Chybná teorie (S12E04)
Pomsta špionů (S12E03)
další epizody (6)
2008 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Dny bezvládí (S11E06)
Čarodějův synovec (S11E05)
Midsomer Life (S11E04)
další epizody (8)
2007 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Nevinnost sama (S10E06)
Smrt a prach (S10E05)
Rockerova pomsta (S10E04)
další epizody (5)
2006 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Tanec s mrtvými (S10E01)
Stará křivda (S09E08)
Andělský chór (S09E07)
další epizody (8)
2005 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Dům v lese (S09E01)
2000 Brand Spanking New Show (TV seriál)
Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1996 This Life (TV seriál)
1994 Harry Enfield and Chums (TV seriál)
1993 Venkovská praxe (TV seriál)
1988 London's Burning (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2019 Inspector Barnaby - Die Dokumentation: 20 Dinge, die Sie in Midsomer tun sollten, bevor Sie sterben (TV film)