foto

Frank Collison

  • nar. 14.2.1950 (67 let)
    Evanston, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Frank Collison se narodil 14. února 1950 v Evanstonu, ve státě Illinois. Pochází z divadelnické rodiny. Poprvé se Frank dostal k herectví už v šesti měsících, kdy ho jeho otec John (herec a autor divadelních her) a jeho matka Peg (režisérka) pomalu začali obsazovat do svých her. Když byl Frank ještě chlapec, dělal asistenta svému otci během jeho vystupování s one man show o Abrahamu Lincolnovi. Frankův otec dělal tuto show na počest stého výročí Lincolnova prvního uvedení do úřadu ve Washingtonu DC. Frank hrál v této show mladého Tada Lincolna.

Mimo herectví pracoval Frank také jako lesní hasič, dispečer plenkových služeb nebo jako učitel. Frank stále hraje v divadle off Broadway, ale i v regionálních divadlech v Bostonu, Denveru a v Kalifornii. Doposud se objevil ve více než 150 představeních.

Od divadla se Frank dostal i k filmu, kde ztvárnil bezpočet rolí. Mezi jeho nejznámější filmy patří například Scottův POSLEDNÍ SKAUT (1991), THE MAJESTIC (2001) Franka Darabonta, Shyamalanovy snímky VESNICE (2004) a STALO SE (2008) nebo komedie MŮJ SOUSED ZABIJÁK 2 (2004), kde si zahrál poskoka mafiánského kmotra Lazlo Gogolaka. Frank je velmi dobře znám z účinkování v televizním seriálu "Doktorka Quinnová", kde hrál telegrafistu. Frank má na svém kontě i několik epizodních rolí, například v seriálech "Monk", "Carnivale", "Star Trek", "My Name Is Earl" nebo "Invaze".

Frank je jedním ze zakládajících členů divadelního sboru Pacific Resident Theatre Ensemble v Kalifornii, který získal více než 25 ocenění "Los Angeles Drama Critics Circle Award". Frank bydlí v Los Angeles společně se svou ženou Laurou Gardnerovou a svými třemi dětmi.

Jakub "becki_tu" Hašek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Pee-wee's Big Holiday
2015 L.A. Slasher
2014 Pirate's Code: The Adventures of Mickey Matson
Sons of Summer, The
2012 Hitchcock
2010 Radio Free Albemuth
Syčák Hesher
2008 Pants on Fire
Stalo se
2006 Satanův měsíc (TV film)
2005 Callback
2004 Můj soused zabiják 2
Ohnivý oceán
Podezření nula
Vesnice
2003 Ach ty ženy!
2001 Crack in the Floor, A
Kamufláž
Majestic
Svět podle Prota
2000 Bratříčku, kde jsi?
1999 Doktorka Quinnová (TV film)
1997 Buddy
1994 Do háje, no a co
Investigator, The (TV film)
Moje letní story
Zhasnutá světla
1993 12:01 (TV film)
1992 Nechci už zpátky (TV film)
Půlnoční podraz
Trávníkář
1991 Dollman
Gangsteři
Poslední skaut
1990 Proč já?
Tulácké sny
Zběsilost v srdci
1988 Elvíra-vládkyně noci
Lebkouni
Sliz
1987 Amazonky na Měsíci
Into the Homeland (TV film)
1986 Wired to Kill
1985 Compleat Al, The
Grunt! The Wrestling Movie

TV seriály

2016 American Horror Story (TV seriál)
Chapter 9 (S06E09)
Chapter 8 (S06E08)
Chapter 7 (S06E07)
2013 Mr. Pickles (TV seriál)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Sateda (S03E04)
2005 Invaze (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Johnny Bago (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Útočiště (S02E10)
V rukou Proroků (S01E19)
Duet (S01E18)
další epizody (7)
1991 My Life and Times (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Podporučík RO (S05E03)
1990 Oheň Gabrielův (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1987 The Bronx Zoo (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace