foto

Joe Penny

  • nar. 24.6.1956 (62 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joe se narodil 24.6.1956 v Londýně jako syn Italky a Američana. Rodiče se rozvedli, když mu bylo šest let a on vyrůstal v neúplné rodině v Georgii v USA. V patnácti odešel z domu studovat Marina High School v Huntington Beach v Kalifornii.

K herectví poprvé přičichl v osmnácti. Začínal v nekonečných seriálech jako TAK JDE ČAS a CHIPs. Poté se přes malé role v televizních filmech dostal až k malým rolím v celovečerních filmech jako TRHÁK nebo KRVAVÉ NAROZENINY. Jeho první velkou rolí byl soukromý detektiv Nick Ryder ze seriálu RIPTIDE. Životní roli znamenal pro něj až detektiv Jake Styles ze seriálu JAKE A TLUSŤOCH, který Joeymu vynesl obrovskou popularitu.

Jake však byl a je hlavně seriálový herec. V mnoho seriálech jako T.J.HOOKER, MATLOCK, WALKER:TEXAS RANGER či KRIMINÁLKA LAS VEGAS dostával epizodní role. Objevil se také v seriálech SEDMÉ NEBE a RODINA SOPRÁNŮ a spatřit jsme ho mohli také ve druhém a třetím pokračování RODINY POLICAJTŮ, televizních filmů v hlavní roli s Charlesem Bronsonem a filmu ĎÁBĚLSKÁ HRA s Dennisem Hopperem v hlavní roli z roku 1999, nicméně žádný z těchto filmů se nedočkal velkého úspěchu. Nyní můžeme Joeya vídat v krimiseriálu JANE DOENOVÁ, kde hraje detektivčina parťáka Franka Darnella.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Last Night Inn
2011 Osudná schůzka (TV film)
2008 Jane Doeová: Oči (TV film)
2007 Jane Doeová: Jak vyhodit šéfa (TV film)
Jane Doeová: Pouta, která spojují (TV film)
Ve spárech Gargoylů (TV film)
2006 Jane Doeová: Ano, vzpomínám si (TV film)
Jane Doeová: Tvrdší dopad (TV film)
2005 Jane Doeová: Deklarace nezávislosti (TV film)
Jane Doeová: Dokud nás smrt nerozdělí (TV film)
Jane Doeová: Jiná tvář (TV film)
Jane Doeová: Zmizení (TV film)
2003 AT13 zasahuje: Šachmat (TV film)
2002 AT13 zasahuje: Útok v Kapském městě (TV film)
Malý jednorožec
Two Against Time (TV film)
2000 Jack of Hearts
Ďábelská hra
1999 BitterSweet
Rodina policajtů III (TV film)
1997 Rodina policajtů II (TV film)
Vetřelec v mém domě (TV film)
1996 Double Jeopardy (TV film)
She Woke Up Pregnant (TV film)
1995 Young at Heart (TV film)
1994 The Disappearance of Vonnie (TV film)
1992 Nebezpečí lásky (TV film)
1990 Smrtící skalpel (TV film)
1988 Vražedný šepot (TV film)
1987 Blood Vows: The Story of a Mafia Wife (TV film)
Roses Are for the Rich (TV film)
1986 Perry Mason: Případ střílejícího herce (TV film)
1983 Savage in the Orient (TV film)
1981 Gangster Wars
Krvavé narozeniny
Lifepod
Trhák
1980 The Gossip Columnist (TV film)
1979 Samurai (TV film)
The Girls in the Office (TV film)
1978 Death Moon (TV film)
Mother, Juggs & Speed (TV film)
Our Winning Season
1977 Delta County, U.S.A. (TV film)

TV seriály

2010 Odložené případy (TV seriál)
Proměna (S07E14)
2009 Odložené případy (TV seriál)
Rodinná tradice (S06E23)
Kodex cti (S06E22)
2008 Kriminálka Miami (TV seriál)
Vražda na pláži (S07E06)
2005 Threshold (TV seriál)
2002 Vzkvétající město (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Rytíř v bílém brnění (S02E12)
Krach (S02E10)
1999 Chicken Soup for the Soul (TV seriál)
Twice in a Lifetime (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Mickey Daytona (S05E22)
Noční můra (S05E21)
Nedělám nic špatného (S05E20)
další epizody (14)
1991 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Pojďte se mnou (S05E08)
Pokaždé, když se loučíme (S05E07)
Dva různé světy (S05E06)
další epizody (20)
1990 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Tak to celé odvoláme (S04E11)
Já vím, že víš (S04E10)
Sbohem (S04E09)
další epizody (26)
1989 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Trocha štěstí pro každého (S03E11)
Hodně dávno a dost daleko (S03E10)
Moje skvělá hodina (S03E09)
další epizody (21)
1988 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Rapsodie v modrém (S01E22)
Asi budu muset změnit plán (S01E21)
Jak dlouho to už trvá? (S01E20)
další epizody (10)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Když jsi odešel (S01E12)
Veselé Vánoce (S01E11)
Kouř ti stoupá do očí (S01E10)
další epizody (12)
1986 Matlock (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 Riptide (TV seriál)
1983 Lottery! (TV seriál)
1982 Matt Houston (TV seriál)
T.J. Hooker (TV seriál)
Tucker's Witch (TV seriál)
1981 Gangster Chronicles, The (TV seriál)
1980 Flamingo Road (TV seriál)
1979 Archie Bunker's Place (TV seriál)
Paris (TV seriál)
1978 Vega$ (TV seriál)
1977 CHiPs (TV seriál)
Forever Fernwood (TV seriál)
Lou Grant (TV seriál)
The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

TV pořady

1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace