foto

Pavel Novotný

  • nar. 13.5.1961 (56 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento brněnský rodák se narodil v roce 1961. Už od útlých dětských let ho otec naučil číst a vodil ho do divadla. Tím, že už ve čtyřech letech velmi dobře četl byl oblíben mezi učiteli,a ti, pokud chtěli něco přečíst, nebo odrecitovat, tak se hned obraceli na Pavla.

Pavla bavilo vystupovat na jevišti a přednášet publiku, tak se rozhodl, že bude studovat brněnskou konzervatoř. Jenže to se nelíbilo jeho otci a ten ho přihlásil na gymnázium. Úspěšně ho dokončil, po maturitě už si šel svou vlastní cestou a přihlásil se na brněnskou Janáčkovu akademii muzických umění. Byl hned přijat do ročníku herectví s rozšířenou výukou muzikálů.

Po absolvování působil v Divadle Šumperk, kde vydržel jeden rok. Po té se trvale angažoval ve Východočeském divadle v Pardubicích. Začalo se mu dařit a byl obsazován do hodně výjimečných rolí. Z mnoha uveďme např. Athose ve Třech mušketýrech, O myších a lidech, Přelet nad kukaččím hnízdem, Oidipa, nebo poručíka Champlatreuxe. Dále byl také obsazován do muzikálů např. Vernona Gersche v představení Každý má svého Leona, Woodyho v Divotvorném hrnci, Psí dečku v Sugar, nebo Harolda Nicholse v Donaha.

Do podvědomí diváků se však Pavel dostal až rolí v nekonečném seriálu ULICE na TV NOVA. Hraje zde zápornou postavu jménem Radek Mastný. Divákům je také známý jako dabér. Namluvil i spoustu televizních upoutávek.

Mezi jeho koníčky patří kulturistika a výtvarné umění. Dále se věnuje keramické práci a malování. Svůj volný čas tráví na chalupě v krásném prostředí Halasovo Kunštátsko.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2016 Návštěvníci 3: Revoluce
2010 Sama v čase normálnosti (TV film)
2009 Na Brusel, Vávro! Na Brusel! (divadelní záznam)
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
2002 Z rodinného alba (TV film)

TV seriály

2017 Mordparta (TV seriál)
Lom (S02E02)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Krása na export (S01E09)
S.E.D.M.E.R.O. (S01E07)
Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Síla myšlenky (E17)
Šancja (E14)
další epizody (5)
2015 Atentát (TV seriál)
Chobotnička (E09)
Fotbalista (E05)
Právo na prodej (E04)
další epizody (6)
2014 Clona (TV seriál)
Smrt policajta (E01)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Mrtvý v hotelu (S01E04)
2006 Horákovi (TV seriál)
Šestý smysl (S01E16)
Prezident a já (S01E10)
2005 Eden (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace