foto

Daniel Netušil

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

První příležitostí tehdy začínajícího dětského herce Dana Netušila byl jeden ze spolužáků, střídajících se při natírání plotu v adaptaci Twainova románu Dobrodružství Toma Sawyera, PÁNI KLUCI (r.1975), která odstartovala sled podobných „klučičích“ rolí ve snímcích jakými byly například LÁSKY MEZI KAPKAMI DEŠTĚ (r.1979), KRAKONOŠ A LYŽNÍCI (r.1980) nebo PRÁZDNINY POD PSA (r.1980).

Až Antonín Kopřiva mu svěřil výraznější part v psychologickém dramatu z ústavu pro mladistvé delikventy ZÁMEK NEKONEČNO (r.1983). Stejný režisér si na něj vzpomněl i při natáčení svého následujícího filmu znázorňujícího poslední dny nacistické okupace AŽ DO KONCE (r.1984).

Větší příležitost než filmové plátno poskytla mladému herci televizní obrazovka v seriálech PANOPTIKUM MĚSTA PRAŽSKÉHO (r.1986), POČKEJ SI NA BÍLÉ ŠTĚSTÍ (r.1987) či DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY (r.1989) a filmech jako NEUVĚŘITELNÝ PŘÍBĚH (r.1981), FERDINANDE, VRAŤ SE (r.1984) POZVÁNÍ NA ZÁMEK (r.1989) nebo MALČIK (r.1993).

V roce 1994, ještě jako posluchač katedry produkce na FAMU, založil společně s Davidem Ondříčkem a Tomášem Mašínem produkční společnosti Dawson a v letech 2001 až 2009 spoluvlastnil produkční společnosti Target Pictures Production. Do roku 2010 byl Netušil, který se také občas věnuje dabingu, vedoucím seriálové tvorby v internetové televizi Stream.cz a jako šéfproducent stál například za jejím seriálem GYNEKOLOGIE.

Oldřich "Olík" Klusoň

Herecká filmografie

Filmy

1989 Pozvání na zámek (TV film)
1988 Píseň z jižních Čech (TV film)
1987 Hláska (TV film)
Už od ráje (TV film)
1986 Případ Kolman (TV film)
1985 Drahý Bedřichu (TV film)
Viola (TV film)
1984 Ferdinande, vrať se (TV film)
1983 Zámek Nekonečno
1982 Za všechno může trpaslík (TV film)
Zelená vlna
1981 Neuvěřitelný příběh (TV film)
Pohádka z našeho domu (TV film)
1980 Den velkého ticha (TV film)
Krakonoš a lyžníci
Nebojte se na Česnečce (TV film)
1979 Lásky mezi kapkami deště

TV seriály

1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Střela (S01E05)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Příběh z dovolené (E09)
Počkej si na bílé štěstí (TV seriál)
Pavel (E04)
Yveta (E03)
Klára (E02)
další epizody (4)

TV pořady

1977 Malý televizní kabaret (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace