foto

Monique Gabriela Curnen

  • nar. 7.9.1977 (40 let)
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Monique Gabriela Curnen vyrůstala společně se svými třemi bratry v Bostonu ve státě Massachusetts. Její matka pochází z Portorika a její otec je irsko – německého původu. Oba se věnovali vzdělávání, a tak Monika vyrůstala v atmosféře kreativity. Při sledování jednoho ze svých starších bratrů na divadelním představení ji herectví na jevišti uchvátilo a ona sama se začala věnovat herectví a účinkovat ve školních hrách. Poté, co si během studia vyzkoušela i jiné akademické a kreativní směry, vrátila se k herectví a po dokončení studia se přestěhovala do New Yorku. Tady se objevila v množství divadelních her a začala získávat role také ve filmech – například roli recepční v krimithrilleru MARIA FULL OF GRACE.

Poprvé výrazně upoutala pozornost filmového průmyslu v roli studentky Isabel, která se sblíží s učitelem historie Ryanem Goslingem (Dan Dunne) v kritky velmi dobře přijatém filmu HALF NELSON. Tato role jí vydláždila cestu k mnoha hostujícím rolím, jako například k roli pouliční lehké dívky v oceňovaném seriálu DR. HOUSE, informátorky mafie v seriálu BEZE STOPY nebo zneužívané ženy v JOURNEYMAN. Jako Palomu jsme ji mohli vidět v komediálním dramatu BERNARD AND DORIS se Susan Sarandon a Ralphem Fiennesem v hlavních rolích, které vypráví o vztahu bohaté dědičky tabákového impéria s jejím komorníkem.

Skutečnou popularitu a náležitou pozornost fanoušků po celém světě jí ale přinesla až role detektivky Anny Ramirezové v akčním krimithrilleru TEMNÝ RYTÍŘ. Nejnovější příležitostí pro tuto herečku bylo účinkování v THE UNUSUALS, které vrhá komediální pohled na práci skupiny neworských policejních detektivů řešících neobvyklé zločiny. V tomto seriálu ztvárňuje Monique detektiva Allison Beaumontovou.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Matters of the Heart
Year by the Sea
2014 Model Home
Sunken City
2013 Mr. Sophistication
2012 Dark Horse (TV film)
Sunset Stories
2011 Dobrý doktor
Happy New Year
Nákaza
Truth About Angels, The
2010 Legacy
2009 Rychlí a zběsilí
Spoken Word
2008 California King
Che Guevara
Life in Flight
Temný rytíř
2007 Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
Jiná perspektiva
2006 Bernard a Doris
Half Nelson
Žena ve vodě
2005 Angel (TV film)
2004 Poster Boy
2001 Bollywood Calling
Kate a Leopold

TV seriály

2017 Taken (TV seriál)
I Surrender (S01E10)
Gone (S01E09)
Leah (S01E08)
další epizody (8)
2016 Jak prosté (TV seriál)
Tam, kde spočívají mrtví (S04E11)
2015 Stoupenci zla (TV seriál)
Na hraně (S03E12)
Démoni (S03E11)
Navěky (S03E10)
další epizody (9)
Jak prosté (TV seriál)
Kostlivec v laboratoři (S04E04)
2014 Lovci zločinců (TV seriál)
Dohazovač (S04E03)
2013 Ironside: Na straně zákona (TV seriál)
Longmire (TV seriál)
Death Came in Like Thunder (S02E03)
2012 Doteky osudu (TV seriál)
2011 Pomsta (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Čistič (S03E03)
Jako po másle (S03E02)
A co teď? (S03E01)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Zvláštní poldové (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Vyleč sám sebe (S15E07)
2007 Cestovatel (TV seriál)
2006 Dexter (TV seriál)
Americký sen (S01E05)
Pomocná ruka (S01E04)
Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Za rozbřesku (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
The Jury (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace