foto

Vít Zapletal

  • nar. 17.8.1986 (33 let)
    Hustopeče u Brna, Československo

Biografie

Vystudoval užitou malbu na SUPŠ v Uherském Hradišti, poté režii na pražské FAMU v dílně Jana Němce a Petra Marka. Ohlas vzbudily už jeho studentské filmy: za snímek Pokoj (2008) získal Stříbrného dinosaura na festivalu Etiuda & Anima v Krakově, snímek Pět měsíců a tři dny (2008) byl oceněn na Famufestu jako nejlepší cvičení studentů prvního ročníku. Je spoluautorem scénáře k filmům Entertainment (2010) a Road-Movie (2015) režiséra Martina Jelínka a Holka 180 (2010) a Cesta do Říma (2015) režiséra Tomasze Milenika. V roce 2011 natočil bakalářský snímek Život přede mnou, který se objevil v české soutěžní sekci Fresh Film Festu. Subtilní rodinné drama Prach je jeho absolventský film.

(Artcam Films)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Prach
2011 Život přede mnou
2009 Josef Chvílama nemá moc možností na vybranou (studentský film)
Originalita (studentský film)
2008 Pokoj (studentský film)
Pět měsíců a tři dny (studentský film)
2006 Miluju tě, Kateřino
Smutná žena

Dokumentární

2011 Prokládaný rozhovor o konformitě (studentský film)
2009 Smrt neexistuje (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Prach
Road-Movie (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2010 Entertainment (studentský film)
2009 Kamarádi (studentský film)
Podivný případ (studentský film)
Pozvánky (studentský film)
Solo ritardando (studentský film)
2006 Smutná žena

Dokumentární

2011 Prokládaný rozhovor o konformitě (studentský film)

Kameramanská filmografie

Hudební videoklipy

2013 Midi Lidi: Doktor (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace