foto

Leoš Juráček

  • nar. 1972
    Brno, Československo

Biografie

Narodil se v roce 1972 v Brně. Leoš měl rád vždycky techniku a tak se rozhodl, že vystuduje školu s technickým zaměřením. Jenže se mu nepodařilo ani na několik pokusů nějakou vystudovat. Vystudoval tedy herectví na DAMU, ale podle jeho vlastních slov herectví nebere jako svoji práci, nýbrž je pro něj koníčkem. Pak odjel na stáž do Petrohradu. Rozhodl se, že bude pracovat na volné noze.

Vede spolupráci s Divadelním spolkem Petrklíč, kde byl k vidění v několika představeních. Např. Hodina lásky, Návštěvník aj. Účinkoval také v muzikálech, které uvádělo divadlo Spirála na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Dále jsme ho mohli vidět v představení alžbětinského divadla Globe, nebo v barokní opeře Jana Dismase Zelenky Sub olea pacis et palma virtutis, která byla uváděna na Pražském hradě.

Leoše můžeme vidět v pražském klubu Rock Café. Zde hraje v představeních Dostojevskij trip od Vladimíra Sorokina. Věnuje se také psaní scénářů, které si sám točí v rámci svých technických a finančních možností. V dnešní době ho ale nejvíce zajímá divadlo. Nejvýznamnější jeho filmovou rolí je postava policisty Aleše Rádla v nekonečném seriálu ULICE.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2019 Národní třída
Teroristka
2018 Guerilla Gardening (studentský film)
Trojí život (TV film)
2017 Milada
2013 Bývala jsi taková… (studentský film)
2011 Hranaři
2010 Kajínek
2009 Hrobník (TV film)
2007 Ulice: Zlatá muška (TV film)
2003 Město bez dechu (TV film)
2002 Z rodinného alba (TV film)
Zatracení
1999 Veselé krvavé kuře

TV seriály

2020 Poldové a nemluvně (TV seriál)
Chrastítko (E02)
Specialisté (TV seriál)
Z dobré rodiny (S04E19)
2019 #martyisdead (TV seriál)
#truestory (E08)
Bez vědomí (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Černé vdovy (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Krejzovi (TV seriál)
Smutná princezna (S01E36)
2018 Krejzovi (TV seriál)
Realitní agent nikdy nespí (S01E07)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Nakonec to nejlepší (S05E50)
2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Specialisté (TV seriál)
Poslední blues (S01E06)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Hra o jablka (S03E07)
Mazalové (TV seriál)
Hrnečku vař! (S02E09)
Filmaři na hradě (S02E08)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Profesor (S01E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Pivo pivovárek (S01E03)
Pustina (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
S.E.D.M.E.R.O. (S01E07)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Výběrové řízení (S01E08)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Vylučovací metoda sblížení (S03E02)
Masopust patří maskám (S03E01)
Balada o počáteckém praseti (S02E23)
Borgia (TV seriál)
1505 (S03E12)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Trojka z chování (S03E24)
Podraz (S03E23)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
Než řekneš švec (E01)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
Vyprávěj (TV seriál)
Lampionový průvod (S03E03)
2010 Cesty domů (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Knoflík (S07E06)
Štika (S07E02)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Znamenáš pro mě moc (S03E42)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)

Host

TV pořady

2008 Komunikace je hra (TV pořad)