foto

Leoš Juráček

  • nar. 1972
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1972 v Brně. Leoš měl rád vždycky techniku a tak se rozhodl, že vystuduje školu s technickým zaměřením. Jenže se mu nepodařilo ani na několik pokusů nějakou vystudovat. Vystudoval tedy herectví na DAMU, ale podle jeho vlastních slov herectví nebere jako svoji práci, nýbrž je pro něj koníčkem. Pak odjel na stáž do Petrohradu. Rozhodl se, že bude pracovat na volné noze.

Vede spolupráci s Divadelním spolkem Petrklíč, kde byl k vidění v několika představeních. Např. Hodina lásky, Návštěvník aj. Účinkoval také v muzikálech, které uvádělo divadlo Spirála na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Dále jsme ho mohli vidět v představení alžbětinského divadla Globe, nebo v barokní opeře Jana Dismase Zelenky Sub olea pacis et palma virtutis, která byla uváděna na Pražském hradě.

Leoše můžeme vidět v pražském klubu Rock Café. Zde hraje v představeních Dostojevskij trip od Vladimíra Sorokina. Věnuje se také psaní scénářů, které si sám točí v rámci svých technických a finančních možností. V dnešní době ho ale nejvíce zajímá divadlo. Nejvýznamnější jeho filmovou rolí je postava policisty Aleše Rádla v nekonečném seriálu ULICE.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2017 Milada
2013 Bývala jsi taková… (studentský film)
2011 Hranaři
2010 Kajínek
2008 Hrobník (TV film)
2007 Ulice: Zlatá muška (TV film)
2003 Město bez dechu (TV film)
2002 Zatracení
Z rodinného alba (TV film)
1999 Veselé krvavé kuře

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Specialisté (TV seriál)
Poslední blues (S01E06)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Hra o jablka (S03E07)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Profesor (S01E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Pivo pivovárek (S01E03)
Pustina (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
S.E.D.M.E.R.O. (S01E07)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Výběrové řízení (S01E08)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Vylučovací metoda sblížení (S03E02)
Masopust patří maskám (S03E01)
Balada o počáteckém praseti (S02E23)
Borgia (TV seriál)
1505 (S03E12)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Trojka z chování (S03E24)
Podraz (S03E23)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Znamenáš pro mě moc (S03E42)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

TV pořady

2008 Komunikace je hra (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace