foto

Reggie Lee

  • nar. 26.10.1973 (43 let)
    Quezon City, Filipíny
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Reggie Lee, nejstarší ze tří bratrů, se narodil 26. 10. 1973 v Quezon City, stát Filipíny rodičům Zenaida Telmo a Dr. Jesus Espiritu Valdez. Během dětství se s rodinou přestěhovali do Clevelandu, stát Ohio, kde úspěšně vystudoval Františkánskou střední školu.

V roce 1990 se rozhodl změnit svůj život a přestěhovat se do Los Angeles, kde nachází nové životní výzvy v podobě muzikálů. Lee v Los Angeles dostává první šanci a začíná hrát v muzikále Heartstrings a později se objevuje v Miss Saigon. Díky jeho skvělým výkonům a pozitivní kritice se posouvá dál a přichází další šance, a to možnost účinkovat v muzikále Carousel, který byl oceněn prestižní cenou Tony Awards. Po čase dostává další ocenění v podobě Dramalogue Critics Award díky hře F.O.B v divadle East West Players. Jeho popularita stoupá a díky velmi dobrým ohlasům a kritice hraje ve hře Carry the Tiger to the Mountain, v produkci East West Players.

Z divadelních prken, které znamenají svět a muzikálových představení se pomalu ale jistě začíná objevovat na televizních obrazovkách. Jeho výrazný a snadno zapamatovatelný obličej může divák spatřit ve vedlejších rolích seriálů např. „NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA“, „JSEM DO TEBE BLÁZEN“, známém „BEVERLY HILLS 90210“, nebo sci-fi seriálu „BABYLON 5“ aj. Lee se mj. objevil v celosvětově divácky velmi oblíbeném seriálu „UTĚK Z VĚZENÍ“, kde ztvárnil kontroverzní postavu agenta Billa Kima a byl za celou dosavadní seriálovou kariéru nejčastěji a nejvíce vidět.

Na filmová plátna se dostává přes první významnější a komerčně úspěšný film RYCHLE A ZBĚSILE (2001), kde si zahrál zabijáka Lance Nguyena, v PIRÁTI Z KARIBIKU – TRUHLA MRTVÉHO MUŽE (2006) a PIRÁTI Z KARIBIKU – NA KONCI SVĚTA (2007) se blýskl v roli Taie Huanga.

Díky exotickým rysům se stal u mnoha fanynek a fanoušků velmi oblíbeným. Ač se Reggie Lee pohybuje na televizní scéně již pár let, na opravdové hlavní role musí zřejmě ještě chvíli počkat, nepočítáme-li, u nás zatím ne moc známý, film CHINAMAN´S CHANCE. Ale jako počátek úspěšné kariéry by mohla vítr do plachet vehnat účast ve zmiňovaném ÚTĚKU Z VĚZENÍ a nebo snímku STÁHNI MĚ DO PEKLA (2009), kde si ve vedlejší roli zahrál ambiciózního úvěrového poradce Stu Robina. Je ale již teď jasné, že šance na úspěch čekají za dveřmi. Stačí pootevřít.

Freemantle

Herecká filmografie

Filmy

2017 Behind the Walls
2012 Profesor v ringu
Safe
Temný rytíř povstal
2011 Bláznivá, zatracená láska
Fanboy
2010 Pod jednou střechou
2009 Stáhni mě do pekla
Star Trek
2008 Dimples
Chinaman's Chance
Tropická bouře
2007 Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
2005 Amateur
2004 Predátor z hlubin (TV film)
2003 Inkognito
Net Games
2002 Black Hole
Prvních 20 milionů je nejtěžších
Reality School
2001 Parlor, The
Rychle a zběsile
XCU: Extreme Close Up
2000 Drift
Opravdu děsná plážová party
Southstreet Lullaby
1999 Cyberdorm
The Big Blind

TV seriály

2017 Grimm (TV seriál)
Konec (S06E13)
Zerstörer přichází (S06E12)
Za zrcadlem (S06E11)
další epizody (13)
2016 Grimm (TV seriál)
Začátek konce 2/2 (S05E22)
Začátek konce 1/2 (S05E21)
Zlá noc (S05E20)
další epizody (16)
2015 Grimm (TV seriál)
Noc Wesenů (S05E06)
Král krys (S05E05)
Souboj o krásnou pannu (S05E04)
další epizody (20)
2014 Grimm: Love Is in the Air (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Chupacabra (S04E08)
O Grimmovi, který ukradl Vánoce (S04E07)
Dálnice plná slz (S04E06)
další epizody (22)
2013 Grimm: Meltdown (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
12 dní s Krampusem (S03E08)
Kanálníci (S03E07)
Posedlý (S03E06)
další epizody (18)
2012 Grimm: Bad Hair Day (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Season of the Hexenbiest (S02E12)
To Protect and Serve Man (S02E11)
The Hour of Death (S02E10)
další epizody (25)
2011 Grimm (TV seriál)
Let Your Hair Down (S01E07)
The Three Bad Wolves (S01E06)
Danse Macabre (S01E05)
další epizody (7)
2010 Město ztracených (TV seriál)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Sona (S02E22)
Panama (S02E20)
Sladká Caroline (S02E19)
další epizody (8)
2006 Night Stalker (TV seriál)
What's the Frequency, Kolchak? (E10)
Útěk z vězení (TV seriál)
Vražedné obklíčení (S02E13)
Spojení přerušit (S02E12)
Bolshoi Booze (S02E11)
další epizody (8)
2005 Slepá justice (TV seriál)
2003 Luis (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2001 Philly (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
The Ellen Show (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové (TV seriál)
1998 Hyperion Bay (TV seriál)
Sedm dní (TV seriál)
Two of a Kind (TV seriál)
1997 Journey of Allen Strange, The (TV seriál)
1996 Dangerous Minds (TV seriál)
Moloney (TV seriál)
1995 The Wayans Bros. (TV seriál)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Sister, Sister (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace