foto

Kristin Booth

  • nar. 28.8.1974 (44 let)
    Kitchener, Ontario, Kanada

Biografie

Kristin Booth je kanadská herečka se zkušenostmi jak z filmu a televize tak i divadla. S titulem BFA vystudovala v roce 1997 Ryerson Theatre School na Ryerson Polytechnic University a také absolvovala Rockway Mennonite Colleagiate v Kitcheneru v Ontariu.

Boothiny celovečerní filmy zahrnuji i ty snímky, které se ucházely o ceny na Toronto International Film Festival jako krimikomedii DEFENDOR /2009/ s Woody Harrelsonem a drama THIS BEAUTIFUL CITY /2007/. V thrilleru FOOLPROOF /2003/ s Ryanem Reynoldsem hrála hlavní roli postavy Sam a následně účinkovala v romantické komedii ON THE LINE /2001/, kde hrála opět postavu jménem Sam. S Edwardem Furlongem hrála v hudební komedii DETROIT ROCK CITY /1999/, vedlejší postavu Diane si záhrala v mysteriózním dramatu GOSSIP /2000/ a v kanadském dramatu KARDIA /2006/ ztvárnila postavu Sally.

Kristin vyhrála svou první cenu Gemini Award v roce 2005 za její herecký výkon v epizodě seriálu ReGenesis s názvem „Spare Parts". Svou druhou nominaci na Gemini Award získala za roli Connie Lewis v seriálu CBS, M.V.P. /2008/. Mezi její další počiny můžeme zařadit seriál AN AMERICAN WIFE, miniseriál THE COMPANY s Chrisem O'Donnellem a Alessandrem Nivolem, sci-fi horor KAW /2007/, televizní film THE SALEM WITCH TRIALS /2002/, televizní drama-komedii A TALE OF TWO BUNNIES /2000/ či krimi SLEEP MURDER /2004/ s Jasonem Priestleym. Hlavní role ztvárnila v seriálech THE NEWSROOM /2012-současnost 2013/ a DARING AND GRACE /1999/. Jako guest star se objevila ve sci-fi seriálu SUPERNATURAL /2005-současnost 2013/, v krimi seriálu 1-800 MISSING /2003-2006/, v drama seriálu TRADERS /1996-2000/ nebo v krimi-komediálním seriálu PUPPETS WHO KILL /2002-2006/.

Na divadelních prknech se Kristin objevila na prestižním Soulpepper Theatre Company, kde ztvárnila postavu Olivie ve hře „Twelfth Night". Další roli si ve stejném divadle zahrála v Molnarově hře „Olympia".

Za účinkování v kanadském filmu  AT HOME BY MYSELF...WITH YOU /2009/ byla nominována na cenu ACTRA Awards. Na udílení cen Genie Awards vyhrála cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu YOUNG PEOPLE FUCKING /2007/ a v roce 2012 získala festivalovou cenu na Louisville Fright Night Film Fest pro nejlepší herečku v thrilleru BELOW ZERO /2011/. V roce 2009 byla nominována na cenu pro nejlepší herečku v guest roli na Gemini Awards v policejním seriálu FLASHPOINT /2008-2012/.

Kristin Booth propůjčila svůj hlas hlavní postavičce z animovaného seriálu PRODUCING PARKER /2009/ spolu s Kim Cattrall, za kterou získala čtvrtou nominaci na Gemini Award. Spolu s Alyssou Milano účinkovala v televizním romantickém dramatu SUNDAYS AT TIFFANY'S /2010/ a v kontroverzním mini-seriálu THE KENNEDY'S /2011/ hrála po boku Grega Kinneara, Katie Holmes, Toma Wilkinsona a Barryho Peppera.

Kristin Booth je vdaná od roku 2006 za Tima Wareho.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Prvotní světlo
Signed, Sealed, Delivered: The Road Less Travelled (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: To the Altar (TV film)
2017 Signed, Sealed, Delivered: Higher Ground (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: Home Again (TV film)
2016 Enfant Terrible
Signed, Sealed, Delivered: From the Heart (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: Lost Without You (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: One in a Million (TV film)
2015 Pirate's Passage (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: From Paris with Love (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: The Impossible Dream (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: Truth Be Told (TV film)
2014 Big News from Grand Rock
Signed, Sealed, Delivered for Christmas (TV film)
Volání
2013 Sex po dětech
Signed, Sealed, Delivered. (TV film)
Star Spangled Banners (TV film)
Zase doma (TV film)
2011 Below Zero
Místy oblačno
Three Mothers
2010 Neděle u Tiffanyho (TV film)
Válka blogerek (TV film)
2009 At Home by Myself... with You
Crackie
Defendor
2007 Bezstarostný sex
Kaw
Tohle krásné město
2006 Kardia
2004 Vražedný sen (TV film)
2003 Neprůstřelný plán
Vzplanout: Příběh Roberta Wrighta (TV film)
2002 Two Against Time (TV film)
2001 Jewel (TV film)
Koho hledá Kevin?
Právo na život (TV film)
Ukradený zázrak (TV film)
2000 Fáma
Tail of Two Bunnies, A (TV film)
Tragédie letu 111 (TV film)
Velmi nebezpečné známosti 2
1999 Detroit Rock City
Hon na vraha (TV film)
Návrat Alexe Kellyho (TV film)
The Promise (TV film)
1998 Led (TV film)

TV seriály

2019 Hudson & Rex (TV seriál)
2017 The Kennedys After Camelot (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
12 opic (TV seriál)
Výchova (S03E07)
2015 Orphan Black (TV seriál)
Newer Elements of Our Defense (S03E04)
Formalized, Complex, and Costly (S03E03)
2014 Signed, Sealed, Delivered (TV seriál)
Orphan Black (TV seriál)
Ipsa Scientia Potestas Est (S02E05)
Governed as It Were by Chance (S02E04)
Mingling Its Own Nature With It (S02E03)
další epizody (4)
2013 Saving Hope (TV seriál)
Vamonos (S02E09)
2011 Kennedyové (TV seriál)
My Brother's Keeper (E08)
Lancer and Lace (E07)
Cuban Missiles (E06)
další epizody (7)
Městečko Haven (TV seriál)
Karanténa (S02E09)
2010 Rookie Blue (TV seriál)
Box je náš! (S01E03)
2009 Flashpoint (TV seriál)
Backwards Day (S01E11)
2008 M.V.P. (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Malleus Maleficarum (S03E09)
2007 V síti CIA (TV seriál)
2006 Prairie Giant: The Tommy Douglas Story (TV seriál)
2005 ReGenesis (TV seriál)
The Longest Night (S01E13)
2004 ReGenesis (TV seriál)
The Face of God (S01E03)
Spare Parts (S01E02)
Baby Bomb (S01E01)
Show Me Yours (TV seriál)
The Newsroom (TV seriál)
This Is Wonderland (TV seriál)
2003 Pohřešovaní (TV seriál)
2002 Puppets Who Kill (TV seriál)
2001 Paradise Falls (TV seriál)
Rovnátka (TV seriál)
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
1999 Code Name: Eternity (TV seriál)
Daring & Grace: Teen Detectives (TV seriál)
Total Recall 2070 (TV seriál)
1998 Lovec z podsvětí (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
Dobrodružná kriminalistika (TV seriál)
1996 Traders (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace