Reklama

Reklama

Johnny Trí Nguyễn

Johnny Trí Nguyễn

nar. 16.02.1974 (50 let)
Bình Dương, Vietnam

Biografie

Celým jménem Johnny Tri Nguyen je původem z Vietnamu, který však opustil již ve svých 8-mi letech. Už jako malý kluk obdivoval hongkongské akční filmy a jejich hvězdy typu Bruce Lee nebo Jackie Chan a tak jako mnoho jiných chtěl být jako oni.

Od útlého věku se věnoval studiu bojových umění. Trénoval kung-fu, tai-či a japonské aikido. Mistrně ovládá také nejrůznější čínské zbraně a za své schopnosti získal i řadu ocenění na národních i mezinárodních turnajích.

Stejně jako všechny akční hvězdy začínal jako filmový kaskadér a v této profesi se vypracoval mezi nejvyhlédavanější jména na světě. Ke spolupráci na svých filmech si jej zvou i takoví borci jako Jet Li (OD KOLÉBKY DO HROBU) nebo Tony Jaa (TOM YUM GOONG).

Postupem času získává stále více prostoru na plátně. Nedávno se dočkal i své první hlavní role ve vietnamském romantickém dramatu THE REBEL, na němž se podílel i jako scénárista. Má tedy dost velkou šanci, že v budoucnu prorazí i do první "kung-fu ligy". Málokdo ví, že Johnny působí také jako zpěvák.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herec

Scenárista

Filmy
2009

Souboj

2006

Rebel

Reklama

Reklama