foto

Ruth Negga

  • nar. 7.1.1982 (35 let)
    Addis Abeba, Etiopie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se roku 1982 v Addis Ababě, hlavním městě Etiopie, irské matce a etiopskému otci. Když v sedmi letech při tragické autonehodě přišla o otce, rozhodla se vzít život pevně do svých rukou.

Ruth Negga se s matkou přestěhovala do Velké Británie, kde začalo neúnavné stěhování mezi Anglií a Irskem, vystudovala herectví na Trinity College a svými hereckými výkony stihla zaujmout divadelní kritiky natolik, že byla ve dvaceti letech nominována na cenu Olivier Award za roli v představení DUCK.

První cena však přišla až s představením FAIDRA pro londýnské Národní divadlo - za roli Aricie získala Ruth Negga prestižní Ian Charleson Award. V současné době Ruth Negga pracuje na dalším představení pro Národní divadlo, po boku Rory Kinneara a Clare Higginsové vystupuje v roli Ophelie v nové inscenaci HAMLETA režiséra Nicholase Hytnera.

Kromě divadelních inscenací se Ruth Negga zaměřuje i na televizní a filmovou produkci. Neil Jordan byl jejím herectvím natolik oslněn, že dokonce přepsal scénář filmu SNÍDANĚ NA PLUTU jen proto, aby mohl Ruth obsadit.

Nikol "Caym" Šustrová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Loving
Una Vida: A Fable of Music and the Mind
Warcraft: První střet
2015 Iona
2014 Noble
The Money (TV film)
2013 Jimi: Hvězda stoupá vzhůru
Světová válka Z
12 let v řetězech
2012 The Samaritan
2011 Hello Carter
Shirley (TV film)
2010 Hamlet (divadelní záznam)
2009 Corduroy
Faidra (divadelní záznam)
2006 Four Horsemen, The
2005 Experiment
Říkejte mi Kubrick
Snídaně na Plutu
Stars
3-Minute 4-Play
2004 Capital Letters

TV seriály

2017 Preacher (TV seriál)
On the Road (S02E01)
2016 Preacher (TV seriál)
Call and Response (S01E10)
Finish the Song (S01E09)
El Valero (S01E08)
další epizody (10)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
2012 Secret State (TV seriál)
2010 Five Daughters (TV seriál)
Love/Hate (TV seriál)
Misfits: Zmetci (TV seriál)
Christmas Special (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (6)
Nativity, The (TV seriál)
2009 Personal Affairs (TV seriál)
2008 Criminal Justice (TV seriál)
2004 Love Is the Drug (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2007 Red Mist (TV film)

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace