foto

Frank Stallone

  • nar. 30.7.1950 (68 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zpěvák a herec Frank Stallone je mladším bratrem Sylvestra Stallona. Narodil se 30. července 1950 v New Yorku. Již v mládí ho začal bavit zpěv a hudba.

Ve filmovém průmyslu debutoval v polovině 80. let, když se objevil před kamerou ve snímku ROCKY, kde si zahrál pouličního zpěváka. Píseň, kterou zde zpíval složil on sám. Zahrál si i ve druhém a třetím dílu ROCKYHO, kde opět ztvárňuje zpěváka a opět je auterem písní, které zde zpívá. Později přícházejí další role, kde už dostává větší prostor se prosadit i jako herec například STAYING ALIVE nebo HUDSON HAWK. Zahrál si ve více než padesáti filmech, v mnoha z nich hrál i jeho bratr Sylvester, většinou však Frank hrál vedlejší role. V roce 2003 začal hrát v seriálu MŮJ VELKÝ TLUSTÝ ŘECKÝ ŽIVOT. A v roce 2006 si zahrál menší roli ve filmu ROCKY BALBOA.

Často píše písně pro bratrovy filmy. Celkem napsal 11 písní, které později ve filmu objevily. Díky svým výborným soundtrackům byl několikrát nominován na cenu Grammy a Zlatý glóbus. Rád hraje na kytaru a účinkuje na mnoha koncertech, hlavně pak v Los Angeles a Londýně.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Faith
The Sex Trip
2015 Hardin
2014 Glory Days
Na dosah
2013 Night Claws
Zero Dark Dirty
2010 Taken by Force
2009 Corrado
2007 Santa má bráchu
2006 Rocky Balboa
2005 Angels with Angles
2002 Hitters
2000 Sejměte Cartera
1997 Doublecross On Costa's Island
Good Life, The
Ground Rules
Komando totálního nasazení
Strange Wilderness
1996 Billy Lone Bear
Garbage Man, The
Public Enemies
1995 Lethal Cowboy
Taken Alive
1993 Tombstone
1992 Legend of the Roller Blade Seven
Return of the Roller Blade Seven
1991 Hudson Hawk
Roller Blade Seven, The
Terror in Beverly Hills
1990 Smrtící hry
1989 Deset malých Indiánů
Easy Kill
Maska rudé smrti
Prime Suspect
Řád orla
1988 Crossing the Mob (TV film)
Mimo zákon
Srdce půlnoci
Strach
Ve jménu lásky
Vražedná modř
1987 Pink Chiquitas, The
Savage Harbor
W.A.R.: Women Against Rape
Štamgast
1983 Staying Alive
1982 Horká linka (TV film)
Rocky III
1979 Rocky II
1978 Cesta k ráji
1976 Rocky

TV seriály

2008 Z Rock (TV seriál)
2003 Můj velký tlustý řecký život (TV seriál)
2002 Life with Bonnie (TV seriál)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Resurrection Blvd. (TV seriál)
1997 Detektiv Mike Hammer (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
The Naked Truth (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Správná modrá (TV seriál)
1987 Diamonds (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)

Dokumentární

2017 John G. Avildsen: King of the Underdogs - a.z.
2015 Lord of the Freaks
Safest Place on Earth
2011 AKA Private
2007 Eckis Welt - a.z.
1986 Road to Freedom: L. Ron Hubbard and Friends, The (koncert)

TV pořady

2008 The Smoking Gun Presents: World's Dumbest (TV pořad)
2005 Contender, The (TV pořad)
1990 The Howard Stern Show (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace