foto

David Castañeda

  • nar. 24.10.1989 (31 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

David Castañeda, celým jménem David Wong Castañeda Junior, se narodil v Los Angeles manželům Davidovi Wong Castañedovi a Marthě Castañedě. Má dvě mladší sestry Lauru a Natashu Castañeda. Své dětství však David strávil ve městě El Fuerte v Mexiku.  

Už od malička toužil po tom stát se režisérem, ale svůj sen vyměnil za herectví, když mu bylo pouhých 17 let. V té době studoval Kalifornskou univerzitu ve městě Fullerton v Kalifornii. Herectví ale nebral příliš vážně, dokud mu nebylo 21 let. V tomto období se objevoval hlavně v krátkých filmech.

V roce 2013 byl obsazen do jeho první velké role, a to role Jorgeho v seriálu Záměna a od té doby se jeho kariéra pouze rozvíjela.

mikki089

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Guilty
2019 Zemřít mladí
2018 El Chicano
Sicario 2: Soldado
2017 The Ascent
2015 Hříčky přírody
2012 Patrola
2009 Drive-By Chronicles: Sidewayz

TV seriály

2020 Umbrella Academy (TV seriál)
Něco končí (S02E10)
743 (S02E09)
Sedm stádií (S02E08)
další epizody (10)
2019 Umbrella Academy (TV seriál)
Bílé housle (S01E10)
Změny (S01E09)
Něco se proslýchá (S01E08)
další epizody (10)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Vnitřní ohrožení (S01E21)
2015 Hráč (TV seriál)
Downtown Odds (E08)
Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Twelve (S01E12)
Chapter Eleven (S01E11)
2014 Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Five (S01E05)
Záměna (TV seriál)
Love Seduces Innocence, Pleasure Entraps, and Remorse Follows (S03E11)
The Ambush (S03E10)
The Past (Forgotten-Swallowed) (S03E09)
další epizody (7)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
Legacy (S04E05)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Důvěřuj, ale prověřuj (S02E03)
Policajti z L. A. (TV seriál)
Sally in the Alley (S01E04)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky