foto

Simon Woods

  • nar. 1980
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Simon se narodil roku 1980 v Anglii. Studoval na několika britských prestižních školách. Nejdřív na Eton College, odkud později přešel na Magdalen College, kde úspěšně absolvoval obor anglická literatura. K herectví se dostal díky své kamarádce a nějaký ten čas i přítelkyni Rosamund Pike.

Poprvé se na obrazovkách objevil ve čtyřdílném dramatu CAMBRIDGE SPIES. Ačkoli Simon dostával poměrně významné vedlejší role, do povědomí diváků se dostal až v roce 2003, kdy jej objevil režisér Joe Wright a svěřil mu roli kapitána Johna Churchila v biografii KAREL II. - MOC A VÁŠEŇ. O dva roky později ho Wright obsadil do role pana Bingleyho ve velmi úspěšné filmové adaptaci Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK. Role bohatého, nesmělého mladíka jako by na něj byla přímo šitá, dokonce se ve filmu setkává se svou bývalou přítelkyní Rosamund, která hraje Jane Bennetovou, Bingleyho vyvolenou.

Tento velký herecký úspěch ovlivnil jeho budoucí kariéru. Další film, ve kterém ztvárnil mladého, bohatého, namyšleného a trochu potrhlého Edwarda Vandermana III. byla romance PENELOPE. Další významnější roli získal v historickém seriálu CRANFORD. V roce 2008 by se měl objevit v dramatu SUNNY AND THE ELEPHANT.

Simon se zná velmi dobře s Chelsea Clintonovou a netají se tím, že je velkým stoupencem její matky Hillary.

KoRniky

Herecká filmografie

Filmy

2008 Návrat z bronzového lesa
Stará známost
2007 Angel
Chci to!
2006 Penelope
Zahřívací kolo
2005 Pýcha a předsudek
2003 Špióni z Cambridge (TV film)

TV seriály

2007 Cranford (TV seriál)
Řím (TV seriál)
Pokud jde o tvého otce... (S02E10)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
další epizody (7)
2005 Královna Alžběta (TV seriál)
2003 Karel II. - Moc a vášeň (TV seriál)
2002 Foylova válka (TV seriál)
MI5 (TV seriál)

Dokumentární

2008 Story of the Costume Drama, The (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace