foto

Joakim Nätterqvist

  • nar. 24.10.1974 (42 let)
    Gamla Uppsala, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joakim Nätterqvist, prezývaný "Jocke" sa narodil v roku 1974 v švédskom meste Uppsala. V roku 1997 bol prijatý na Národnú akadémiu pantomímy a herectva (NAMA) v Štokholme, ktorú v roku 2001 úspešne ukončil. V súčasnosti účinkuje hlavne v divadelných hrách v štokholmskom "Stadsteater" (AMADEUS, IDIOTI, PIAF), v poslednej dobe ho diváci mohli vidieť v Larsovej Norienovej hre TERMINÁL.

Na filmovom plátne a v televízii ho bolo možné vidieť vo filme "TSATSIKI: PŘÁTELÉ NAVŽDY" (2001), DEADLINE (2001), alebo "WE CAN BE HEROES!" (2002). Účinkoval aj v TV seriáli "POOR TOM" (2002), ale zrejme najväčší úspech zožal ako predstaviteľ hlavného hrdinu templára Arna Magnussona v švédskom veľkofilme ARN (2007).

Jeho najväčšími záľubami sú šerm, jazda na koni a hudba - konkrétne hra na gitaru a skladanie textov pre jeho kapelu "Narcissistic Street" s ktorou vydal v roku 2008 CD "Soldier in Me". V roku 2007 bol časopisom Plaza zvolený za najsexy muža roku. Bol ženatý so švédskou herečkou Ceciliou Häll, s ktorou má jedno dieťa.

Dušan "Smok" Križka

Herecká filmografie

Filmy

2016 Maria Wern - Smutsiga avsikter
Viking
2011 Líbej mě
Nils Holgersson a jeho zázračná cesta (TV film)
V tunelu
2008 Arn - Riket vid vägens slut
2007 Arn
2002 Bäst i Sverige!
2001 Sprängaren
Tsatsiki - přátelé navždy
1998 Veranda för en tenor

TV seriály

2008 Häxdansen (TV seriál)
Livet i Fagervik (TV seriál)
Maria Wern (TV seriál)
2002 Spung (TV seriál)
Stackars Tom (TV seriál)

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace